Spitalul Județean Târgu Jiu, sancționat de Casa de Asigurări

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost aspru sancționat de Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj. Unitatea medicală are de înapoiat zeci de mii de lei pentru faptul că nu ar fi declarat toate accidentele de circulație sau alte vătămări corporale către Casa de Asigurări de Sănătate. Managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, spune că va înapoia acești bani din bugetul spitalului.

Nu mai puțin de nouă controale a efectuat Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj în luna octombrie la furnizorii de servicii medicale. Cele mai mari nereguli au fost depistate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Se pare că spitalul a omis să declare comisiei de control numărul real al accidentelor de circulație în urma cărora victimele au fost tratate în spital. Casa de Asigurări decontează în primă fază serviciile medicale oferite victimelor după care spitalul are obligația de a recupera banii de la vinovații accidentelor sau scandalurilor. ”Cuantumul sancțiunilor este în jur de 97.000 de lei. Cea mai mare sumă a fost imputată Spitalului de Urgență, în jur de 85.000 lei. Au fost nereguli privind necompletarea cu toate datele a documentelor medicale, în speță foile de observație, nedeclararea la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a tuturor accidentelor de circulație și vătămărilor corporale pentru care, în primă fază casa le plătește și ulterior spitalul trebuie să le recupereze de la persoanele vinovate”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

1% din valoarea contractului
Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, nu se declară prea afectat de sancțiunea impusă de CJAS Gorj. Spune că va înapoia cei 85.000 de lei din bugetul spitalului și că suma imputată reprezintă doar 1% din valoarea contractului pe care îl au cu CJAS Gorj lunar. ”Pe acest considerent fost retrasă suma ce reprezintă de fapt 1% din contractul pe care îl avem pe luna respectivă. Spitalul are fonduri suficiente iar respectiva sancțiune va fi retrasă din contract, dar eu sper ca această sumă să le putem recupera în perioada imediat următoare ca să nu constituie o pierdere la nivelul bugetului instituției noastre”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului. Casa Județenă de Asigurări de Sănătate Gorj a aplicat sancțiuni în valoare totală de 97.000 de lei iar printre cei controlați s-au aflat și medicii de familie din județ.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: