Spitalul Târgu Cărbuneşti, împânzit de camere video

Activitatea spitalului din Târgu Cărbuneşti este monitorizată 24 de ore din 24 prin 16 camere de luat vederi. Conducerea unităţii a luat decizia de a amplasa sistemul de supraveghere video după ce, în urmă cu câteva luni, lângă un tomberon din curtea spitalului a fost găsit un bebeluş mort, muşcat de câini. Printre obiectivele supravegheate permanent se află inclusiv Secţia de Nou-Născuţi.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti a implementat un sistem de supraveghere video, care monitorizează orice mişcare din unitatea sanitară. În momentul de faţă, toate căile de acces, curtea spitalului, holurile, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia Nou-Născuţi sunt monitorizate 24 din 24 de ore prin 16 camere de luat vederi. Conducerea unităţii a luat decizia de a împânzi spitalul cu camere video, după ce în urmă cu câteva luni un bebeluş a fost găsit mort, muşcat de câini, lângă un tomberon din curte. „Am pus în funcţiune un sistem de supraveghere video. În momentul de faţă sunt monitorizate permanent atât curtea spitalului, cât şi interiorul unităţii. Am amplasat 16 camere de luat vederi inclusiv la Secţia Nou - Născuţi şi Unitatea de Primiri Urgenţe. Vrem să avem sub control orice mişcare care se face în spital, mai ales după ce s-a întâmplat cazul acela când un bebeluş a fost găsit mort lângă un tomberon. Dacă la vremea respectivă am fi avut amplasate camere de luat vederi, poate puteam evita nenorocirea. În plus, suntem o instituţie publică al cărei prag este trecut de sute de persoane. Zilnic, avem câte 350 de bolnavi, plus aparţinătorii acestora. Au fost situaţii în care vizitatorii bolnavilor au fost mai recalcitranţi şi considerăm că aceste camere video ne ajută să evităm situaţii neplăcute”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti.

Implementarea sistemului de supraveghere costă aproximativ 340 de milioane de lei vechi. „Întregul sistem de monitorizare video ne costă în jur 340 de milioane de lei vechi. Am discutat cu firma respectivă şi ni s-a permis să plătim aceşti bani în rate, pe o perioadă de 36 de luni. Vom plăti lunar cam 9 milioane de lei vechi”, a mai precizat Constantin Târziu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: