Sportive din Gorj, la Jocurile Olimpice de la Londra

Gorjencele Constantina Diță și Lidia Șimon participă la Jocurile Olimpice de la Londra. Cele două sportive care au adus României medalii importante la Jocurile Olimpice din anii trecuți vor lua startul în această duminică, pe 5 august, la un nou maraton olimpic. Constantina Diță a obținut în 2008 medalia de aur la Beijing, iar Lidia Șimon a fost medaliată cu argint în 2000 la Sydney. Sportivele s-au pregătit intens pentru cursa de la finalul acestei săptămâni, care poate aduce României o nouă medalie.

Constantina Diță sau ”Pușa”, cum i se mai spune, a reușit performanța de a obține medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, iar pe 5 august luptă să își apere medalia la maratonul de la Londra. În cursă va intra și gorjeanca Lidia Șimon, medaliată în 2000 la Sydney. Sportivele trebuie să le înfrunte pe atletele africane, cele mai bine cotate la maratonul de la Londra. Constantina Diță a declarat pentru Agerpres că a ajuns la Londra mai devreme, pe 19 iulie. ”Am venit mai devreme, pentru a avea o acomodare cât mai bună, atât cu fusul orar dar şi pentru că vin de la altitudine. Încep să-mi revin după antrenamentele de la altitudine, de obicei abia după ziua a 10-a intri în ritmul normal. Acum am redus antrenamentele, nu mai fac chiar şi 46 de km, ca în unele zile, acum ajung la maximum 20 km. În ultimele 2 săptămâni merg în jos cu kilometrajul”, a declarat atleta pentru Agerpres. Sportiva a mărturisit pentru pentru postul Digi 24 care este superstiția sa înaintea unei astfel de competiții. ”De obicei nu merg să văd traseul înainte de competiție, dar știu absolut toate colțurile, întoarcerile și străduțele pe care voi alerga. Deja mi-am făcut cursa pe hartă. Sper să facem un rezultat cât mai bun și un party după aceea. Este o coincidență extraordinară. O dată în viață și se întâmplă să faci vârsta competiției pe care o alergi”, a declarat aceasta pentru Digi24. Superstiția sa este cu atât mai întemeiată dacă se ia în calcul faptul că distanța pe care va trebui să o parcurgă la Londra este de 42 de kilometri, distanță ce coincide cu vârsta atletei. Aceasta şi-a propus fie în primele 6.

Lidia Șimon speră să termine în primele zece

Lidia Șimon, care în această lună împlinește 28 de ani, a declarat pentru gsp.ro că este foarte fericită că a ajun la a cincia ediție a Jocurilor Olimpice, performanță pe care nu au atins-o mulți. Niciodată nu pornește la drum cu gândul la medalii, ci speră să fie odihnită și plină de energie. Obiectivul ei este să termine în primele zece. ”Sunt fericită că am ajuns la această cifră, mai ales că sunt singura maratonistă din lume care a ajuns până aici. Maratonul e o cursă care îţi consumă organismul, nu mulţi maratonişti adună multe ediţii pentru că e greu, mai ales dacă alergi de la început 42,195 km, aşa cum am făcut eu. Obiectivul meu este să termin între primele zece”, a declarat sportiva pentru gsp. ro.

PREGĂTIRE

”Fizic, psihic, mă simt bine, iar față de olimpiadele anterioare, antrenamentele au mers foarte bine, doar că intensitatea a fost puțin mai slabă decât înainte. Au mai trecut patru ani de muncă, încă patru ani de uzură, vârsta crește și devine tot mai greu. E mai greu la antrenamente, mă refac mult mai greu ca înainte, dar mi-am făcut acum recuperare după fiecare antrenament, cu gheaţă, masaj, tot ce mi-a trebuit, ca să pot să ajung la JO şi să fac ceva”, a mai menționat Constantina Diță pentru Agerpres.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: