Sporuri ilegale la Primăria Stăneşti

Şi-au umflat salariile, apoi n-au mai avut fonduri să le achite! Este o situaţie confirmată de inspectorii Curţii de Conturi care au verificat toate cheltuielile de la Primăria Stăneşti, unde angajaţii sunt, în continuare, cu salariile în urmă. Camera de Conturi Gorj a stabilit că, numai în anul 2016, bugetul primăriei a fost prejudiciat cu peste 400 de mii de lei. Cei mai mulţi bani au ajuns la angajaţi sub formă de sporuri considerate acum nelegale.

Cu 412 mii de lei a fost prejudiciat bugetul comunei Stăneşti într-un singur an. Este concluzia inspectorilor de la Curtea de Conturi. Salariaţii primăriei au încasat sporuri de dispozitiv şi confidenţialitate, mobilitate sau pentru condiţii vătămătoare. În plus, se mai arată în raportul Curţii de Conturi, salariile de bază au fost mai mari decât trebuia şi mai mulţi angajaţi au primit bonusuri ilegale pentru că făceau parte din echipele de proiecte finanţate din fonduri comunitare nerambursabile postaderare. Aproape 200 de mii de lei au fost viraţi ilegal în conturile salariaţilor. Acum, primarul este nevoit să facă dispoziţii şi să recupereze aceşti bani de la salariaţi.

 Deratizare, cu bani frumoşi

Şi să scape de dăunători au plătit bani frumoşi cei de la Primăria Stăneşti. Au încheiat un contract pentru servicii de deratizare la preţ supraevaluat faţă de preţul pieţei. 181 de mii de lei s-au cheltuit pentru astfel de servicii, bugetul comunei fiind prejudiciat. Mai mult decât atât, entitatea are în dotare mai multe utilaje care funcţionează fie cu benzină, fie cu motorină, pentru care nu se cunoaşte consumul pe oră, pentru că nu au fost întocmite bonurile de consum care justifică scăderea din gestiune a materialelor. 27 de mii de lei s-ar fi cheltuit cu acestea într-un singur an.

De menţionat ar fi că Primăria Stăneşti a rămas fără bani de salarii în ultimele luni din 2017 şi a fost nevoită să stea cu mâinile întinse la Guvern. Autorităţile au primit bani de la Consiliul Judeţean şi de la guvernanţi, însă nu au fost suficienţi. Şi acum, angajaţii Primăriei Stăneşti mai au de primit salariile pe două luni.

Vizualizări: 2,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: