Tismana: Plăţi pentru lucrări neefectuate

Într-un singur an, bugetul oraşului Tismana a fost prejudiciat cu peste 600 de mii de lei. Bani s-au dus pe Apa Sâmbetei şi pentru că primarul Marian Slivilescu a dispus plăţi pentru lucrări care nu s-au realizat. În plus, mare parte din gaura din buget vine şi din cauza faptului că nu toţi localnicii plătesc taxa de salubritate.

Neregulile au ieşit la iveală în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Tismana. Au fost verificate cheltuielile făcute în anul 2016. Inspectorii Curţii de Conturi au ajuns la concluzia că mulţi bani s-au dus pe lucrări care nu au fost duse la bun sfârşit, aşa cum era normal. Este vorba despre reabilitarea de trotuare din oraş şi modernizarea unei străzi.

Pentru că Primăria Tismana nu a stabilit taxa de salubrizare pentru toţi localnicii, autorităţile au cheltuit ce nu aveau. 833 de mii de lei ar fi putut încasa primăria dacă stabilea cuantumul taxei astfel încât să poată fi acoperit costul efectiv al prestării serviciului de salubrizare. Şi salariile angajaţilor au fost prea mari. Aceştia au încasat sporuri de confidenţialitate ori pentru condiţii vătămătoare. La acest capitol, s-au cheltuit fără bază legală peste 600 de mii de lei. Banii vor fi recuperaţi acum de la cei care au încasat bonusurile financiare fără drept. (M.M.)

Vizualizări: 2,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: