Spre Ucraina cu rezerve

Pandurii pleacă azi în ultima deplasare europeană a sezonului. Pustai e decis să meargă pe mâna mai multor rezerve în meciul cu Dnepr. Titularii vor fi odihniţi pentru duelul cu Corona Braşov de duminică.

Pustai a luat această decizie ca urmare a faptului că pandurii nu mai au şanse la calificarea în primăvara europeană. Pentru gorjeni, mai contează doar meciul cu Pacos Ferreira de pe 12 decembrie de la Cluj, meci care va decide locul 3 în grupa E.

Ultimul zbor european

Pandurii sunt aproape de finalul unei campanii fantastice în Europa. Plecaţi din turul 2 preliminar de la Tallinn din Estonia, Eric şi compania s-au plimbat prin Israel, Portugalia în două rânduri, dar şi Italia iar acum sunt în faţa ultimului zbor european. Jucătorii şi staff-ul tehnic pleacă în această dimineaţă de la Craiova cu destinaţia Dnepropetrovsk, Ucraina. Aeronava nu va pluti prea mult printre nori pentru că distanţa până la Dnepr e doar de 1.000 de kilometri. Astfel după maxim 90 de minute de zbor, gorjenii vor ajunge în ţara vecină acolo unde joi seara vor încerca să nu piardă cu echipa lui Juande Ramos. În România s-a instalat deja iarna, iar în Ucraina nu e deloc diferit. Doar câteva grade Celsius peste zero o să-i aştepte pe panduri la aterizarea pe aeroportul aflat la 15 kilometri de centrul oraşului. Trebuie spus faptul că în grupe, gorjenii au avut de parcurs mult mai puţini kilometri decât în preliminarii. Singura deplasare lungă din grupe a fost cea de la Guimaraes, Fiorentina şi Dnepr fiind la doar 1.000 de kilometri distanţă. În fazele preliminarii, Pustai şi compania au trebuit să zboare rând pe rând la Tallinn, Tel Aviv şi Braga în trei colţuri ale Europei fotbalistice.

1 – punct au până acum pandurii în grupa E după 1-1 la Pacos Ferreira. În rest 3 eşecuri: 0-1 cu Dnepr, 0-3 şi 1-2 cu Fiorentina

Cu rezervele la atac !

Pandurii nu-şi pun mari speranţe în acest meci. Pentru gorjeni e important să câştige cu Pacos Ferreira la Cluj pentru a prinde un onorant loc 3. Aşa se face că Pustai a decis deja să meargă pe mâna rezervelor în Ucraina. Va fi ca o recompensă pentru jucătorii din lot cu puţine minute sau deloc în acest sezon de Europa League. „Fiind ultima deplasare în Europa o să mă gândesc să folosesc și alți jucători. Mai sunt jucători care merită să joace și ei. Rada  n-a jucat până acum și campionatul trecut a participat tot returul. Ar mai fi Pleașcă, mai sunt jucători care și-au adus aportul la calificare și măcar să apuce și ei să intre să joace. Dar asta nu înseamnă nimic. Sunt jucătorii noștri, avem încredere în ei și Pandurii va face și cu ei pledoarie fotbalului românesc. Nu cred că ne vom vinde ieftin pielea la Dnepr”, spune Pustai. „E important şi pentru jucătorii care au evoluat mai puţin sau deloc, îşi doresc normal şi ei să aibă în CV un meci în grupele Europa League”, e de părere şi Eugen Pîrvulescu.

Posibil 11 la Dnepr:

Stanca – Pleaşcă, Christou, Rada, Sipo – Breeveld, Cristea – Paulinho, Alex dos Santos, Ciucur – Adrovic.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: