Sprijin pentru bunicii din Peștișani

Autoritățile din comuna gorjeană Peștișani își întorc privirea asupra bunicilor din comunitate. Este vorba de 165 de bătrâni care au rămas singuri acasă după ce copiii le-au plecat în străinătate. Toți vor fi în atenția voluntarilor care îi vor aduce la centrul creat special pentru ei. Proiectul, denumit sugestiv „Bunicii comunității”, a fost finanțat cu fonduri europene. Primăria Peștișani a semnat un contract în valoare de 600 de mii de euro.

Primii pași au fost făcuți deja, iar centrul va deveni funcțional în câteva zile. Aici vor fi aduși 165 de bătrâni din localitate. Vor avea parte de asistență medicală, vor desfășura diverse activități și vor fi trimiși în excursii. „Am obținut o finanțare pe POCU. Am început derularea ei, „Bunicii comunității”. Am reușit să implic foarte mulți voluntari și să le schimb puțin mentalitatea. Este mare lucru că și cei din Peștișani se vor ocupa de bătrânii care au rămas singuri acasă, copiii lor sunt plecați în străinătate. Noi îi luăm de acasă, zi de zi, îi aducem la centru, desfășurăm tot felul de activități. Le spălăm hainele, le uscăm. Au și o masă caldă, excursii. Clubul seniorilor se numește incinta pe care am autorizat-o. Funcționează deja. Am 165 de bătrâni care se găsesc în acest grup țintă”, a explicat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Autoritățile au reușit să atragă în acest proiect și foarte mulți voluntari din localitate. „Am început acțiunile de promovare în comună. Pe 1 decembrie, vom avea o primă activitate pentru seniorii comunității. Li se va acorda și asistență medicală, avem asistentele comunitare. Avem voluntari inclusiv medicul de la liceul din localitate, medicul stomatolog”, a mai spus Cosmin Pigui.

Vizualizări: 2,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: