Sprijin pentru copiii cu tulburări mintale

Fundaţia „SOS Copiii Gorjului” iniţiază în acest an un nou proiect pentru depistarea precoce a copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani care prezintă riscul de a dezvolta anumite tulburări mintale. Proiectul se numeşte „Centru Comunitar independent de sănătate mintală pentru copii” şi este finanţat printr-un program Phare. Coordonatorii proiectului consideră că este extrem de important ca aceşti copii să fie descoperiţi chiar de la început, iar acest lucru nu se poate face decât de către persoane specializate în domenii. Părinţii au tendinţa să fie subiectivi şi nu acceptă foarte uşor ideea că micuţii lor pot avea tulburări de comportament.

Sunt vizaţi aproximativ 1000 de copii din grădiniţele din Târgu.Jiu. Mai întâi, aceştia vor fi supuşi unei activităţi de evaluare, pentru a fi identificaţi cei care prezintă simptome specifice tulburărilor mintale. Ulterior, copiii încadraţi într-un grup de risc vor fi testaţi psihologic şi medical. Programul continuă cu organizarea şedinţelor de terapie şi asistenţă psihologică pentru copii, dar şi cu activităţi de consiliere a părinţilor.

În acelaşi timp, se are în vedere instruirea a 100 de educatoare şi a 1000 de familii, care vor căpăta deprinderile necesare pentru depistarea semnelor care indică existenţa unor tulburări mintale la copii. Fundaţia „SOS Copiii Gorjului” este sprijintă în acest demers şi de Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: