Stadionul din Târgu Jiu devine un model pentru Oradea

Oradea intenţionează să-și facă un stadion asemănător cu cel de la Târgu Jiu. Primarul orădeanilor, Ilie Bolojan, a anunțat deja locația unde va fi construit, pașii următori și când vor începe lucrările şi chiar s-a aflat în week-end în vizită la Târgu Jiu şi a vizitat Stadionul Municipal.

Stadionul din Târgu Jiu, unul dintre cele mai noi şi cele mai moderne din România devine un model pentru marile oraşe. Şi, deşi poate ar fi greu de crezut în alte privinţe, Târgu Jiul este în acest caz un model pentru modernul oraş Oradea. Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, s-a aflat sâmbătă la Târgu Jiu pentru a vizita stadionul modern al Gorjului ştiut fiind că intenţionează să construiască unul asemănător la Oradea.

Oradea face acum primii pași în vederea construirii unui nou stadion şi intenţionează să ridice o arenă sportivă în următorii ani, cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Aceasta se dorește a fi asemănătoare cu cea ridicată la Târgu Jiu, să aibă între 15 și 20 de mii de locuri și să coste maximum 40 de milioane de euro, a spus Bolojan.

Edilul șef al orașului Oradea a precizat că noua arena sportivă ar urma să fie asemănătoare cu cea de la Târgu Jiu, iar pentru startul lucrărilor a vehiculat anul 2021. Costul noului stadion urmează să fie stabilit în funcție de capacitate și de facilitățile acestuia, cu sau fără pistă de atletism, dar și de soluția propusă de arhitect. Acesta poate varia de la 20 la 40 milioane euro. Actualul stadion, Municipal „Iuliu Bodola”, va fi demolat după finalizarea noii arene, iar la stadionul Tineretului va fi demarat un studiu de fezabilitate pentru reabilitare.

Județul Bihor a rămas din vara trecută fără echipă de fotbal la nivelul Ligii 2, după ce Luceafărul Oradea a fost retrasă din eșalonul secund de finanțatorul ei și mutată în Liga 3, în locul celor de la Oradea fiind adusă în Liga 2 fosta Energeticianul care retrograda sezonul trecut. Luceafărul a luat locul Energeticianului din Liga 3 dar oricum nu mai juca la Oradea, ci doar îi purta numele, deoarece meciurile și le desfășura la Sânmartin, o comună din apropiere. Clubul emblematic al orădenilor, FC Bihor, a dispărut la finalul anului 2015, în timp ce nou-înființata CAO Oradea se află în Liga a 4-a, după ce în sezonul trecut a ratat promovarea în detrimentul celor de la CSC Sânmartin.

Galerie foto


Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: