Când şi cu cine pot juca amicale echipele din Liga 1

Ministerul Sănătății a dat joi acceptul ca Liga 1 să fie reluată pe 13 iunie, dar a pus mai multe condiții, printre care menţinerea în cantonament a jucătorilor până la acea dată. Partidele amicale nu vor putea fi organizate înainte de 6-7 iunie și s-ar putea desfășura doar între formații din Liga 1.

Joi a avut loc o ședință între reprezentaţii Ministerului Sănătății și cei ai LPF, Liga fiind reprezentată de Mircea Călin, din departamentul Competiții, și de juristul Constantin Stătescu. În urma negocierilor s-a obținut aprobarea ca meciurile din Liga 1 să înceapă pe 13 iunie. Prima condiție pusă este ca fotbaliștii să rămână într-un cantonament centralizat până la data startului competiției.

Ministerul Sănătății a oferit un acord și mai strict în privința meciurilor de pregătire. Partidele amicale nu vor putea fi organizate înainte de 6-7 iunie și s-ar putea desfășura doar între formații din Liga 1, fără să fie implicate cluburi din eșaloanele inferioare, care nu respectă condiția izolării în cantonament.

Cluburile sunt puse în fața unei situații delicate. Datele oferite de MS le oferă posibilități limitate de testare a jucătorilor în condiții de joc real. Cel mai probabil, formațiile vor avea timp să dispute un singur meci amical până pe 13 iunie.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: