Stadionul din Târgu Jiu, exclus de la votul specialiştilor

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost exclus de specialiştii desemnaţi de stadiumDB.com din votul juriului. Votul specialiştilor se derulează  în două etape, iar în prima fază juriul a evaluat toate cele 21 de stadioane şi a dezvăluit lista scurtă de 10 finaliste. Anunțarea stadionului câștigător este așteptată tot pe 18 martie, odată cu votul  popular, dar este posibil ca specialiştii să aibă nevoie de timp suplimentar pentru a vizita aceste edificii.

Stadium Data Base, baza de date mondială a tuturor stadioanelor din lume, a inclus anul acesta şi un juriu de specialişti care să  noteze stadioanele inaugurate în 2019.

A fost stabilit astfel un juriu de experți în arhitectură care și-au exprimat voturile independent de votul popular. „Votul juriului este valabil independent de votul popular. Rezultatul său ne va dezvălui cel de-al doilea câștigător la  „Stadionului Anului”.Juriul este format din arhitecți cu experiență din diferite țări. În fiecare an, invităm specialiști cu experiențe recente în proiectarea stadioanelor”, au explicat organizatorii, precizând  că fiecare jurat notează fiecare stadion individual, iar după o primă vizionare a materialelor de prezentare  și audio-vizuale disponibile pe site-urile acestor stadioane, s-a stabilit o listă  scurtă cu 10 stadioane finaliste, printre care însă nu se mai regăseşte şi stadionul din Târgu Jiu.

Juraţii au avut de  apreciat valoarea arhitecturală, funcționalitatea și inovația, dar au ţinut cont şi de prezentarea făcută de administratorii acestor stadioane, aceştia explicând că vizitele pe unele site-uri au fost imposibile. „Criteriile sunt limitate numai la aspectele posibil de verificat în această etapă timpurie a funcționării fiecărui stadion, întrucât multe stadioane încă mai au de finalizat unele lucrări pe viitor și nu vor mai fi examinate inutil”, au anunţat membrii juriului care au ales  cele  zece stadioane finaliste pe care au început să le viziteze.

Anunțul rezultatului final este așteptat în jurul datei de 18 martie 2020, împreună cu rezultatul votului popular, acolo unde şi stadionul din Târgu Jiu mai poate fi votat şi în această  săptămână.

Galerie foto


Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: