Baschetbaliştii s-au întors tot fără victorie de la Constanţa

Meciul dintre Athletic Constanța şi CSM Târgu Jiu s-a încheiat cu scorul de 83-74, iar gorjenii s-au întors tot fără victorie de la Constanţa. Antrenorul Claudiu Alionescu spera într-o primă victorie la malul mării, dar consideră că echipa sa trebuie să lupte în continuare pentru obiectiv. 

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut, în deplasare, pe terenul echipei Athletic Constanţa. Gazdele s-au impus cu scorul de 83-74 într-un meci care a contat pentru etapa 3 din Grupa Albastră a Ligii naţionale, acolo unde cele două echipe rămâne pe locurile 1 şi 2 şi după acest meci. Gorjenii ţinteau prima poziţie din grupă  dar antecedentele de pe  terenul constănţenilor nu le erau favorabile.

Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor din Constanţa, în prezenţa a aproape 1000 de spectatori. A fost un meci în care apărarea echipei gorjene nu a funcţionat la parametri optimi, în mare parte şi datorită absenţei pivotului sârb, Stefan Andrejevic. Acesta a suferit o entorsă, la ultimul antrenament, cu o zi înainte de meci, în timp ce, chiar în dimineaţa meciului, Camil Berculescu a acuzat o răceală puternică.

Fără aceşti jucători de  bază, CSM Târgu Jiu a început mai slab meciul iar gazdele au profitat de începutul ezitant şi s-au impus cu 21-14 în primul sfert. Deşi a fost ceva mai echilibrat, sfertul doi a fost dominat tot de formaţia de la malul mării, încheiat cu 23-19 pentru Constanţa. Astfel, cu un total de 44-33, Atheltic a intrat la vestiare cu un avantaj care în final s-a dovedit a fi decisiv.  Elevii lui Claudiu Alionescu au dat semne de revenire şi au mai redus din diferenţă în sfertul trei în care CSM Târgu Jiu s-a impus cu 22-17,  reducând  diferenţa la şase puncte. 

Ultimul sfert a aparţinut tot gazdelor iar Atheltic s-a impus cu scorul general de 83-74.

După rezultatele din această etapă, CSM Târgu Jiu se menţine pe locul 2, cu 23 de puncte, iar viitorul adversar, Miercurea Ciuc, care a câştigat clar duelul cu CSM Sighet, scor 101-59, este pe locul 3, cu 21 de puncte. Confruntarea cu Miercurea Ciuc de săptămâna viitoare devine una extrem de importantă pentru ambele formaţii.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: