Stadionul trebuie omologat pentru meciuri internaţionale

Venirea echipei naţionale de tineret a României la Târgu Jiu va grăbi probabil lucrurile în ceea ce priveşte recepţia, dar şi omologarea stadionului de la Târgu Jiu. Acesta va trebui însă să fie omologat de UEFA pentru a se putea disputa aici meciurile internaţinale ale naţionalei de tineret.

Primarul Marcel Romanescu a recunoscut luni că a purtat discuţii cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru a inaugura stadionul cu un meci al naţionalei Under 21, după ce presa centrală a făcut publice intenţiile FRF de a programa pe noua arenă din Târgu Jiu unul din meciurile din octombrie ale naţionalei lui Mirel Rădoi.

„Suntem în discuţii cu domnul Burleanu de patru luni de zile pentru acest eveniment de inaugurare a stadionului care se va organiza la Târgu Jiu. Dacă există  vreun partener serios în tot ceea ce am discutat până acum referitor la stadion, acesta este preşedintele FRF Răzvan Burleanu. Am stabilit că inaugurarea trebuie făcută cu un meci oficial, dar era o perioadă moartă pentru activităţi sportive între Supercupă şi meciurile naţionalei de tineret. Dacă făceam inaugurarea undeva în august sau la începutul lui septembrie nu aveam ce meci să aducem la Târgu Jiu. Faptul că FRF a anunţat aceste două date la care se vor juca meciurile naţionalei de tineret demonstrează, încă o dată, că preşedintele FRF încearcă să se implice pentru a putea inaugura mai repede stadionul de la Târgu Jiu. Ar fi un eveniment extraordinar, mai ales după performanţa din această vară a echipei Under 21 a României”, a spus luni edilul, care speră acum că  reprezentanţii CNI şi constructorii vor finaliza recepţia la stadion cât mai repede pentru ca primăria să poată prelua stadionul până în octombrie.

„Nu vorbim de un termen foarte scurt, ţinând cont de faptul că trebuie realizată recepţia şi apoi preluat stadionul şi omologat de autoritatea publică locală. Pentru că noi trebuie să omologăm stadionul ţinând cont de faptul că vorbim de un meci oficial. Dacă la un meci amical îţi mai poţi permite să depăşeşti anumite cerinţe ale omologării, la un meci oficial, mai ales la un meci internaţional, nimeni nu trece nimic cu vedere. Noi aşteptăm acum finalizarea recepţiei ca să depunem documentele necesare omologării pentru a se putea desfăşura aici un meci internaţional”, a spus Romanescu.

Până la preluarea stadionului Primăria Târgu Jiu va trebui să aibă deja un departament special cu personal calificat, care să fie pregătit să organizeze pe stadion meciuri internaţionale, toate stadioanele mari inaugurate în ultimii ani având deja astfel de departamente.

FRF a mai organizat un meci la Târgu Jiu, o finală a Cupei României, pe vechiul stadion, de organizarea acestuia ocupându-se atunci staff-ul administrativ al echipei Pandurii Târgu Jiu care avea în administrare stadionul.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: