Staicu are şanse la o medalie la Balcaniadă

Atletul de la care clubul Pandurii Târgu Jiu are aşteptări mari în acest an, Alexandru Staicu, va pleca azi în Serbia pentru a lua parte la Campionatul Balcanic de cros. Calificat pentru crosul balcanic în urma campionatelor de la Felix, Staicu s-a antrenat câteva zile la Târgu Jiu, de azi el urmând să se alăture echipei naţionale care va pleca în Serbia, la Kragjuevac.

Antrenoarea sportivului, Viorica Dima, nu l-a putut însoţi la concursul de la Felix şi nu va merge nici în Serbia dar e convinsă că atletul poate reprezenta cu succes România şi are şanse mari în acest concurs de cros. Deşi nu au cele mai bune condiţii de pregătire la Târgu Jiu, atleţii de la Pandurii încearcă să facă performanţă pregătindu-se pe unde li se permite. „Cea mai mare problemă pentru noi e acum pista de alergare, până acum a fost zăpadă, dar dacă va fi dezafectată pentru lucrări la terenul de fotbal atunci o să alergăm pe câmp sau ne lăsăm. Iarna oricum suntem defavorizaţi că nu avem unde alerga, pentru că pe deal e gheaţă sau nămol, iar acum două-trei săptămâni sigur nu ne vom mai putea pregăti acolo”, a precizat  Ion Bură care este coordonatorul secţiei de atletism de la Pandurii.

Despre şansele lui Staicu  la Balcaniada din 11-12 martie, Bură spune că sunt destul de mari chiar la o medalie individuală, dat fiind traseul ceva mai uşor decât cel de la Felix: „Are şanse la individual dar să sperăm să nu fie traseul cu nămol, noi ne-am pregătim prin parc toată iarna şi nu îl avantajează nămolul. Dar sperăm să fie mai bine decât la Felix pentru că în Serbia o să fie terenul mai bun decât ce e acum la noi”, a mai spus Ion Bură despre atletul care este convocat acum la echipa naţională de cros”. 

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: