Stâncă prăbușită lângă barajul Cerna. Pericol pentru salariați!

Bucăți de stâncă s-au prăbușit în apropierea barajului Cerna, administrat de Hidroelectrica, și pun în pericol angajații de acolo. Societatea vrea să consolideze versantul și, pentru asta, pune la bătaie peste 70 de mii de lei. Lucrările ar trebui să fie gata în șase luni.

“Având în vedere acțiunea factorilor externi au avut loc desprinderi de stâncă și prăbușiri ale versantului mal stâng peste calea de acces la descărcătorul de ape mari. Datorită acestor prăbușiri au fost rupte balustradele de protecție ale căii de acces. Sunt necesare lucrări de întreținere care să elimine deficiențele constatate și să aducă la starea tehnică corespunzătoare pentru asigurarea accesului la descărcătorul de ape mari a personalului de exploatare și UCC în condiții de siguranță”, a transmis Hidroelectrica.

În zonă, trebuie să se facă lucrări ample. Trebuie săpat în stâncă pentru refacerea căii de acces, versantul să fie protejat cu plasă de sârmă și să fie pusă o balustradă de protecție.

Pentru aceste lucrări, Hidroelectrica a pregătit un buget de circa 75 de mii de lei și caută firmă care să se ocupe de acest proiect. 

Vizualizări: 1,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: