Standard de calitate pentru Prefectura Gorj

Instituţia Prefectului Judeţului Gorj va fi prima instituţie de acest gen din ţară care va fi certificată în baza celui mai modern standard de calitate din lume: ISO 9001:2008. Vestea nu a mai ajuns acum la jurnalişti sub forma unui comunicat de presă, ci direct de la Victor Banţa, care a făcut un astfel de anunţ chiar pe blogul său, blog care de vreo trei luni fusese dat uitării.

Conform prefectului, sâmbătă urmau să se finalizeze procedurile de evaluare a instituţiei de către un auditor extern, obţinerea certificatului de calitate fiind cea mai importantă promisiune pe care Banţa a făcut-o pe 1 aprilie 2008, atunci când a fost instalat în funcţie. „Munca asiduă a  unei echipe formată din toţi salariaţii Instituţiei Prefectului GORJ  pe parcursul a 11 luni este împlinită şi încununată de succes. Acest standard de calitate este cel mai modern la momentul actual şi aduce o clarificare şi un plus de cerinţe ce fac din standard un adevărat pilon în asigurarea şi menţinerea calităţii serviciilor de administraţie publică în judeţul GORJ. Cerinţele standardului sunt roadele unei experienţe de opt ani în întreaga lume (circa un milion de certificate în peste 170 de ţări)”,menţionează prefectul pe blogul său.

Victor Banţa precizează că standardul de calitate asigurat de acum încolo de Prefectura Gorj va permite instituţiei să devină un „model de bune practici” pentru restul instituţiilor publice din judeţ. Prefectul mai afirmă că, astfel, conceptul de „cetăţean-client” despre care vorbea la începutul mandatului său s-a materializat, gorjenilor fiindu-le promise servicii de administraţie „moderne şi de calitate”.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: