Stângă a găsit scuze elevilor săi pentru că au ieşit din competiţie

Surpriza Cupei României de la Braşov a constituit-o ieşirea din competiţie a Energiei Pandurii. Echipa antrenată de Vasile Stângă devenise una din formaţiile de care se temeau toate competitoarele în campionat dar acum fie oboseala, fie relaxarea, fie gândul la vacanţa care se apropie i-a făcut pe jucători să nu mai fie la fel de concentraţi ca la meciurile din campionat. Acest eşec nu şterge însă impresia bună lăsată de echipa gorjeană în acest sezon, cel mai bun al gorjenilor din existenţa acestei echipe care până acum se lupta doar să prindă poate un loc opt pentru a fi prezenţă la cupă.

Scorul la care a pierdut Energia meciul cu Suceava nu este unul ruşinos şi nici ieşirea din cupă nu poate fi catalogată ca ruşinoasă pentru că echipa din Târgu Jiu s-a confruntat cu numeroase probleme de lot în ultima vreme. De la absenţa lui Vukas şi Mazilu tot returul, absenţa la cupă a lui Giotoiu şi Apolzan, până la absenţele lui Filip şi Popescu pe perioade destul de lungi, toate şi-au pus amprenta pe evoluţia de acum a echipei şi pe oboseala acumulată de ceilalţi handbalişti care au evoluat meci de meci.

Energia chiar nu avea cum să pornească din postura de favorită în aceste circumstanţe deşi antrenorul Stângă a susţinut mereu acest lucru pentru a-şi mobiliza elevii. Acesta rămâne acum să se mulţumească cu performanţa din campionat, care pentru Energia este una neaşteptat de bună chiar dacă pentru un antrenor cu CV-ul lui Stângă nu pare atât de importantă. „Îmi pare rău, ne doream să mergem mai departe, dar e bine că am realizat ceva în campionat. Din păcate, asta este situaţia, nu am putut mai mult în Cupă. La noi cred că a intervenit şi relaxarea aceea după atingerea obiectivului, după acel locul 3. Şi asta s-a văzut prin evoluţia unor jucători, care ori sunt ieşiţi din formă, ori au acuzat o anumită stare de oboseală pentru faptul că au jucat mai tot sezonul sau pur şi simplu se gândesc la vacanţă. Unul dintre ei a fost Florea, care nu se mai regăseşte de câteva meciuri”, a spus resemnat antrenorul după meciul de la Braşov, acesta apreciind că echipei sale i-a lipsit ceva mai multă determinare pe final de meci pentru a putea depăşi momentul de dominare al sucevenilor: „Cred că ne-a lipsit determinarea, mai ales pe final de meci şi în plus nu am mai rezistat nici fizic. Cred că Suceava a fost mult mai motivată decât noi să câştige”. Pe lângă aceste aspecte, Energia nu a avut pe teren o adevărată extremă dreaptă de meserie şi nu a avut decât un pivot în tot meciul, din acest motiv apărarea, în special în partea dreaptă, mergând destul de slab. „Cred că s-a cunoscut mult lipsa lui Giotoiu şi a lui Apolzan. N-am avut putere. Am jucat la început bine şi am rezistat, dar nu poţi juca într-un singur pivot şi fără extremă dreapta. Am ratat foarte mult şi am alergat tot timpul după adversari. În partea a doua n-am ştiut să profităm de anumite momente care păreau a ne fi nouă favorabile. Acum vine vacanţa şi gata”.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: