Stângă: „Cu Dumnezeu înainte, nu avem nimic de pierdut!”

Handbaliştii de la Energia Pandurii au decolat aseară spre Portugalia pentru meciul retur din manşa a doua a cupei EHF cu FC Porto. Gorjenii au pierdut confruntarea din tur dar sunt cât se poate de optimişti după ce echipa lui Vasile Stângă a învins liderul din Liga Naţională, HC Odorhei cu care acum împart primul loc în clasament. Tehnicianul şi-a motivat bine elevii spunându-le că nu mai au ce pierde la acest meci.

Delegaţia echipei gorjene numără 25 de persoane şi a plecat aseară din Bucureşti cu o cursă ce urma să facă o escală de câteva ore la Frankfurt.

După şase ore, în jurul miezului nopţii, Energia a ajuns la Porto, acolo unde mâine va disputa meciul cu campioana Portugaliei. Revenirea în ţară va fi ceva mai obositoare pentru elevii lui Stângă care vor fi pe drum toată ziua de duminică.

Costuri de 15.000 de euro pentru Cupa EHF

În ceea ce priveşte costurile acestei deplasări, conducerea clubului a ales varianta reciprocităţii, date fiind preţurile foarte mari la cazare în Portugalia. Astfel, fiecare dintre echipe a plătit cazarea celeilalte formaţii, restul cheltuielilor fiind suportate de club. „Participarea în cupele europene în această fază, ne costă aproximativ 15 mii de euro. Asta e pe tur şi retur”, a explicat preşedintele Gore Popescu care va însoţi echipa la Porto. Arbitrajul pentru meciul de la Târgu Jiu a costat în jur de o mie de euro, sumă în care a intrat transportul şi cazarea arbitrilor dar şi baremul acestora care se ridică la 100 de euro.

În ceea ce priveşte jocul de la Porto, Stângă şi-a îndemnat elevii să joace cu curaj pentru a întoarce rezultatul din tur. Tehnicianul le-a explicat că nu mai au nimic de pierdut şi cu ambiţie şi dăruire cum au arătat la meciul cu HC Odorhei pot depăşi orice adversar. Porto a arătat la Târgu Jiu că are atât un contraatac bun cât şi faza a doua extraordinară, dovadă faptul că jumătate din golurile marcate au venit din astfel de situaţii. Stângă consideră că dacă jucătorii săi vor fi concentraţi în teren 100 %, pot obţine o victorie în acest meci. Cu toată experienţa celor de la Porto în cupele europene şi toate titlurile câştigate, Energia poate furniza o surpriză cum spunea şi antrenorul portughezilor Ljubomir Obradovic care se aşteaptă la o replică mai dură a românilor în retur. „Aşa suntem noi românii jucăm descătuşaţi într-o situaţie de genul acesta când nu ai ce să pierzi”, a spus şi Stângă care şi-a scuzat elevii că nu şi-au găsit cadenţa până acum. „Mergem să jucăm la Porto, cu Dumnezeu înainte nu avem nimic de pierdut, trebuie să jucăm curajos”, a încheiat antrenorul Energiei.

„Şansele de calificare în turul trei sunt egale pentru ambele echipe. Românii vor veni fără presiune la Porto şi vor încerca să întoarcă rezultatul”.

Ljubomir Obradovic

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: