Stângă e mulţumit că Energia e o echipă matură

Handbaliştii de la Energia Pandurii continuă pregătirea pentru ultimele trei meciuri din campionat dar şi pentru eventualele jocuri din Cupa Românei. Energia s-a impus în ultima deplasare de la Cluj şi a reuşit să ocupe astfel un loc între echipele care vor juca în Cupa României, urmând acum să mai dispute trei meciuri în campionat înainte de încheierea sezonului. Energia se află acum pe locul opt în campionat dar conducerea speră să mai urce în clasament şi să încheie acest sezon pe locul şapte. 

Antrenorul Vasile Stângă are un nou obiectiv, după ce le-a îndeplinit pe cele fixate de conducere, acela de a câştiga toate cele trei partide care mai sunt de disputat în acest sezon. Gorjenii vor mai juca acasă cu HCM Constanţa, acesta fiind considerat cel mai dificil joc, dar şi cu Minaur şi în deplasare cu HCM Piteşti. Stângă speră ca jucătorii să conştientizeze faptul că şi aceste trei jocuri sunt importante şi să încerce să obţină încă trei victorii pentru a încheia sezonul pe locul şapte: „Acum, obiectivul echipei şi al meu este să câştigăm absolut totul, adică ultimele trei meciuri pe care le mai avem de jucat din acest retur. Numai aşa ne putem clasa pe locul şapte şi spera apoi, la un culoar mai favorabil în Cupa României fără Constanţa ca adversar. Dar, pentru a scăpa de Constanţa în Cupă, trebuie să batem Constanţa acasă în etapa viitoare, în campionat. După aceea mai avem, să spunem, două jocuri uşoare, acasă cu Minaur Baia Mare şi în deplasare cu Piteştiul.” 
Tehnicianul grupării gorjene era mai liniştit după ce echipa sa s-a impus în meciul de la Cluj, fiind din ce în ce mai mulţumit de jocul echipei şi de maturitatea de care dau dovadă jucătorii: „Acum pot să zic că sunt ceva mai liniştit, după ce am reuşit să câştigăm un meci extrem de important. Cred că am trecut peste faza aceea cu ,,una caldă, alta rece”. Încetul cu încetul, echipa dovedeşte maturitate, ştie să joace la rezultat, ştie să profite de anumite situaţii de joc.”
Stângă a remeorat acum acele momente din turul campionatului în care Energia părea o formaţie condamnată la retrogradare şi fără perspective, reuşind să facă în mai puţin de jumătate de an din această formaţie una de Cupa României. „Acum am ajuns să jucăm şi în Cupă deşi după tur nimeni nu ne mai dădea şanse” a concluzionat Stângă, acesta aşteptând acum decizia conducerii în ceea ce priveşte bugetul echipei pentru viitorul sezon pentru a se decide dacă va merge sau nu mai departe cu formaţia gorjeană. „Nu mai e problema mea ce vor face cei din conducere cu asigurarea bugetului, eu consider că mi-am făcut treaba aici” a încheiat antrenorul Energiei care în aceste zile se află la Viena la un congres internaţional al antrenorilor de handbal. 


Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: