Stângă şi-a familiarizat jucătorii cu noile reguli de arbitraj

Vasile Stângă era ieri mulţumit de primul turneu de verificare al echipei sale. Pregătirea nu e 100% definitivată, mai e de lucru dar important e că meciurile din Serbia i-au ajutat mult echipa. Ieri tehnicianul a prezentat şi noul echipament al Energiei pentru acest sezon şi programul de pregătire din aceste zile, de azi debutând la Târgu Jiu turneul Cupa Energia la care ia parte lase formaţii de prima ligă. 

Analizând prestaţia echipei în Serbia, Stângă consideră binevenite aceste partide: „Au fost binevenite cele trei meciuri de pregătire din Serbia şi cred că pe viitor vom face mai multe meciuri acolo pentru că am constatat că sunt jocuri foarte bune de pregătire cu echipe bătăioase, cu echipe bune care îţi pun probleme. Am jucat trei meciuri cu trei echipe de ligă naţională, ultimul cred că a fost cel mai tare după părerea mea. Primul a fost cu Metaloplastica Sabac, o echipă de tineri printre care doar doi sunt mai în vârstă, de 25-26 de ani iar restul sunt doar de 19-20 de ani dar ştiu handbal şi ne-au pus probleme. Mi-a plăcut faptul că toate cele trei echipe cu care am jucat au fost bătăioase şi ne-au pus probleme. Şi chiar ne-au provocat la un moment dat. La ultimul meci era să iasă o bătaie generală pentru că au avut ambiţie să ne bată”.

Au avut probleme cu noile reguli de arbitraj

Tehnicianul Energiei Pandurii a avut şi alte motive de bucurie, pe lângă jocul bun al echipei sale, reuşind să îşi familiarizeze echipa cu noile reguli de arbitraj: „M-am bucurat că la meciul cu Jugovic Kak ne-au arbitrat doi arbitri EHF şi ne-au arbitrat după noile reguli de arbitraj din handbal. Deja aceste reguli m-au pus pe gânduri rău şi o să facem acum în cadrul programului de antrenament şi pregătirea sportivilor pentru aceste reguli noi din handbal. Pentru că altfel vom fi iar la mâna arbitrilor. Nişte arbitrii rău voitori îţi pot termina un meci prin aceste noi reguli”. Stângă speră ca la Cupa Energia, care debutează azi, arbitri să aplice aceste noi reguli pentru a obişnui şi mai bine jucătorii cu aceste reguli: „Cred că acum, la Cupa Energia, care va fi în week-end, chiar o să stau de vorbă cu arbitrii să vedem cum ne vor arbitra. Că întrebarea e dacă vor arbitra după noile reguli- Normal aşa ar fi să arbitreze după noile reguli pentru că e impus de federaţia Europeană. Dar în aceste noi reguli sunt foarte multe lucruri interpretative şi eşti la mâna arbitrilor”

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: