Stângă şi-a prezentat achiziţiile de la Energia

Handbaliştii de la Energia Pandurii au revenit la Târgu Jiu, lotul prezentându-se de ieri la pregătire. Handbaliştii vor pleca mâine pe Litoral, acolo unde vor avea parte de o readaptare la efort, preşedintele Gore Popescu păstrând de ani de zile aceeaşi tradiţie pentru debutul pregătirii la echipa de handbal. Jucătorii pot fi însoţiţi de soţii sau prietene în acest semi-stagiu de pregătire de doar o săptămână, perioadă în care vor fi sub supravegherea antrenorilor şi vor avea un program de pregătire mai lejer, combinat cu unul de relaxare şi plajă.

Revenit la Târgu Jiu cu câteva zile înaintea echipei, antrenorul Vasile Stângă a semnat contractul cu Energia pentru încă un an, înainte ca preşedintele Gore Popescu să plece în Italia în vacanţă. La reunirea jucătorilor de la Energia nu a fost prezent decât unul dintre jucătorii transferaţi, restul fiind prezentaţi în lipsă de Vasile Stângă.

Ieri, tehnicianul şi-a prezentat şi achiziţiile într-o conferinţă de presă, vorbind în termeni laudativi de toţi jucătorii nou veniţi: „Am revenit cu aproape o nouă echipă, pentru că toţi jucătorii străini au fost practic schimbaţi. Au plecat sârbii de anul trecut şi a venit a doua linie. Avem un nou portar, pe Dragomir de la Dinamo, un inter stânga din Croaţia foarte valoros, Ante Kukrica, care a jucat la Vardar Skopje în cupele europene, un coordonator de joc şi un inter dreapta, Andreas Szabo şi  cubanezul Humberto Julien, precum şi o extremă dreapta, Vukas, care e al treilea marcator din campionatul Serbiei. Am înţeles că  a fost refuzat o dată de Târgu Jiu şi nu înţeleg de ce, pentru că este un jucător foarte bun”.

Stângă mai aşteaptă încă un jucător, un pivot, pentru care e în tratative şi speră  să îl convingă şi pe brazilianul Silva să vină la Târgu Jiu. „Am înţeles că el a refuzat o ofertă al unei echipe din Franţa. Este jucător în naţionala Braziliei şi nu ştiu de ce a refuzat, dar probabil ştie ce potenţial are şi nu vrea un contract pe termen mai lung. Eu aş vrea să semneze cu Energia pe doi ani, însă ar fi bine şi un sezon. Cam acestea sunt achiziţiile, plus ceilalţi jucători care rămân pe poziţii de anul trecut”.

Mulţumit de achiziţiile făcute, Vasile Stângă consideră acum că toate posturile din echipă sunt dublate de jucători de aceeaşi valoare: „Avem 15 jucători deocamdată şi cu doi juniori avem 17. La bugetul nostru sunt foarte mulţumit de jucătorii pe care i-am adus şi sper să fie o surpriză pentru toată lumea. Doream alţii mai buni, poate voiam unul de la Reşiţa, dar are un salariu foarte mare şi nu poţi să-l aduci pentru că se produce un dezechilibru la salarii. Sau să-l aduci pe Filip acum de la Reşiţa e imposibil, pentru că el lua acolo cât trei interi de-ai noştri. Dar eu cred că am adus nişte jucători buni la bugetul nostru şi or să facă faţă la cerinţe”.

În ceea ce priveşte obiectivul, acesta este de asemenea cel dorit de antrenor, un loc de cupele europene indiferent care va fi acesta: „Avem ca obiectiv propus de club ocuparea locurilor 1-6, deci calificarea într-o cupă europeană, dar eu personal vreau pe primele cinci locuri. Dacă am reuşi ar fi bine să începem cu Chalange Cup, pentru că EHF e o competiţie foarte puternică la ora actuală”. Aceasta a fost una din condiţiile puse de Stângă la semnarea contractului cu echipa din Târgu Jiu, el solicitând special un buget al clubului care să permită prezenţa echipei în Europa în acest sezon.

Nu s-ar supăra să joace în EHF

Vasile Stângă nu s-ar opune ca echipa sa să joace şi într-o cupă mai puternică, cum este EHF, dar avertizează şi asupra implicaţiilor acestui fapt. Principala ar fi dublarea bugetului clubului pentru a putea fi aduşi jucători de valoare: „Dacă va trebui să jucăm în EHF o să o facem, dar asta va presupune să dublăm bugetul echipei ca să mai aducem jucători de mare valoare, care sunt destul de scumpi. Dar asta e bursa jucătorilor acum, unii jucători nu au valoarea pentru care cer banii, iar salariile pe care le au sunt foarte mari. Acesta e campionatul nostru, dar dacă au bani echipele acestea, asta este”. (C.D.)

Impresar pentru prietena lui Vukas

Stângă a intervenit pentru a o transfera în România pe prietena sârbului Vukas, Jelena Nicolici,care joacă la naţionala feminină a Serbiei, acesta fiind de fapt condiţia pusă de jucător să se transfere la Energia: „Mai fac şi pe impesarul la fete acum. Ca să îl aduc pe Vukas la Energia a trebuit să îi găsesc contract şi prietenei lui la Galaţi. Am dat nişte telefoane şi am rezolvat,  am adus-o, e un pivot de echipa naţională, deci e echipă foarte bună. Dar dacă nu îi găseam contract fetei, el nu venea în România. Vor veni împreună aici. E distanţa cam mare într ei şi asta va fi o problemă, pentru că el va fi tot timpul cu gândul acolo, dar asta e situaţia”. (C.D.)

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: