Start aglomerat în cursa pentru şefia PDL Gorj

Alegerile pentru desemnarea echipei de conducere a PDL Gorj ar putea avea loc în octombrie, dacă liderii de la centru vor valida calendarul de alegeri. Cel puţin şapte nume au fost vehiculate pentru ocuparea postului de preşedinte, dar deocamdată nimeni nu confirmă candidatura.

Cosmin Popescu, Ionel Manţog, Severus Militaru, Marcel Hoară, Maria Moţa, Ion Ruşeţ şi Dorin Filip sunt numele vehiculate privind intenţia de a candida la funcţia de preşedinte. Cu câţiva dintre ei am reuşit să luăm ieri legătura, dar niciunul nu a luat o hotărâre definitivă în privinţa depunerii candidaturii.

Fostul preşedinte al filialei de la Gorj, Ionel Manţog, nu va mai candida până ce dosarul în care este trimis în judecată nu va fi finalizat. „Nu voi candida la această funcţie până când ancheta nu se va finaliza. În privinţa celui pe care îl susţin, eu cred că m-am pronunţat public de mai multe ori mai degrabă pe cine nu susţin. Aşa cum am mai spus, nu e timpul ca Ion Ruşeţ să fie preşedinte”, susţine Ionel Manţog.

Marcel Hoară spune că echipa este importantă, nu liderul: „Eu cred că echipa care a fost şi până acum a fost o echipă bună. Care dintre noi va fi ales preşedinte e mai puţin relevant. Relevantă este echipa. Care dintre noi e preşedinte, care vicepreşedinte, sau secretar general e prea puţin relevant”.

Nici Severus Militaru nu a luat încă o hotărâre definitivă în acest sens: „E posibil la un moment dat, dacă se ia hotărârea că voi fi un candidat care merită susţinut. Însă la această oră nu pot să vă dau un răspuns exact şi nu vreau să dau un răspuns care să fie interpretat mai târziu”.

Actualul preşedinte interimar Cosmin Popescu este de asemenea pe lista posibililor candidaţi la şefia filialei de la Gorj a PDL. „Deocamdată nu am luat nicio decizie. Voi lua această decizie în funcţie de discuţiile pe care le voi purta cu primarii PDL, cu şefii de organizaţii şi în special cu oamenii care au fost alături de mine din colegiul meu. În funcţie de aceste dispoziţii o să vă anunţ dacă voi candida sau nu”, declară Cosmin Popescu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: