FRF organizează a doua ediție a Cupei Satelor pentru copii Under 13

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că va demara cea de-a doua ediţie a Cupei Satelor. După succesul din prima ediție, competiția care se adresează copiilor U13 din mediul rural, a luat startul pentru al doilea an. La prima ediţie echipa de copii a comunei Turburea din Gorj s-a calificat la faza finală a competiţiei.

La startul noi ediții s-au înscris deja peste 15.000 de copii din satele și comunele României, iar în unele județe au fost desemnate deja câștigătoarele din fazele județene. În primăvara anului viitor urmează să se desfășoare partidele din fazele regionale.

Cupa Satelor se adresează copiilor sub 13 ani din mediul rural și este o competiție organizată de FRF cu sprijinul AFIR și al Asociațiilor de Fotbal Județene.

Câștigătoarea de anul trecut a fost comuna Ruginoasa (județul Iași), formație care a cucerit marele premiu, o excursie alături de echipa națională a României în Norvegia, pentru meciul disputat de tricolori împotriva nordicilor în preliminariile EURO 2020. Faza finală a precedentului sezon a avut loc la Cumpăna, în județul Constanța.

De asemenea, în urma turneelor regionale de la prima ediție, reprezentanții Departamentului de Scouting FRF au ales 8 jucători pentru selecția de la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, dedicată copiilor născuți în anul 2006, care a avut loc în luna aprilie a acestui an.

Echipa de copii din Turburea a reprezentat anul trecut Gorjul la faza regională a întrecerii şi a ajuns în finală la Cupa Satelor Under 13, organizată de Federația Română de Fotbal. Echipa de copii a câștigat turneul regional Cupa Satelor U13, organizat la Ișalnița. La start s-au aflat echipe de copii din Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinți și Olt. În finală, copiii din Turburea au reușit să se impună în fața echipei din Teișani-Dolj.

Galerie foto


Vizualizări: 323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: