Start cu dreptul în teste

Echipa de baschet creată de Florin Nini la Tg-Jiu a început cu dreptul în testele din această vară. După victoria de luni cu Timba Timişoara, Darby şi compania au câştigat şi meciul cu SCM Craiova şi au pus mâna pe trofeul “Cupa Energia”.

Până acum, gorjenii au două victorii din tot atâtea amicale.Dacă în meciul contra bănăţenilor de la Timba, Darby a fost vioara întâi, în derby-ul cu Craiova a fost rândul lui Troupe să iasă în evidenţă.

Au câştigat derby-ul

Energia a dus mereu lupte pe muchie de cuţit cu rivalii de la Craiova. Sezonul trecut, doljenii s-au impus categoric la Tg-Jiu, dar Energia s-a revanşat în Bănie. Această victorie obţinută în primăvară nu a fost însă de ajuns să-l menţină în funcţie pe sârbul Slobodan Nikolic. Din această vară, echipa e condusă pentru prima oară în Liga Naţională de un român. Selecţionerul echipei feminine a României, Florin Nini, activează în paralel şi la Energia. După ce şi-a făcut debutul pe bancă în victoria cu Timba Timişoara, scor 81-71, Nini şi-a condus echipa spre o victorie şi în testul de miercuri seara cu SCM Craiova. Gorjenii erau conduşi la 3 puncte înaintea ultimului sfert, dar au revenit excelent şi s-au impus cu 92 la 89. Reîntors recent din Cipru, Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al Energiei cu 20 de puncte, urmat de Watson cu 19 şi Karpels cu 15. Vedeta Darby nu a mai strălucit ca în meciul cu Timba şi a încheiat cu 11 puncte în cont, la fel ca Vlaicu. De la doljeni s-a remarcat din nou Dzambic cu 23 de puncte, urmat de Kovac cu 17 şi Levar Seals cu 14.

Obiectivul e play-off-ul

Cu multe schimbări în lot faţă de sezonul trecut, unul complet ratat, Energia şi-a propus acum să ajungă în play-off. Acesta e baremul minim pe care Nini trebuie să-l îndeplinească. „Obiectivul nostru este clar locurile 1-8, adică play-off-ul. Ne dorim din tot sufletul să fie chiar mai sus. Important e să intrăm în play-off şi apoi vom vedea”, a spus noul preşedinte al clubului Energia, Laurenţiu Răuţ. „Obiectivul este 1-8, dar vă daţi seama că nu mă pot mulţumi dacă la un moment dat sunt pe locul 6, să spun gata mi-am îndeplinit obiectivul. În campionat trebuie să-ţi joci şansa, poţi să fii catalogată ca o echipă de locul 10 şi să joci finala. Nimeni nu credea anul trecut mai ales după turul de campionat că Târgu Mureş care era pe locul 11 va ajunge să joace finala. Şi au făcut asta. Deci nu cred că vreo echipă sau vreun antrenor se poate mulţumi cu obiectivul pe care-l are. Trebuie să ne jucăm şansa până la capăt. Eu dacă pot să joc finala, cu siguranţă că o să joc finala, nu asta e presiunea pe care o am asupra mea. Presiunea pe care eu personal cred că o am asupra mea este jocul echipei”, a declarat şi antrenorul Florin Nini.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: