Start în Liga Naţională de baschet pentru CSM Târgu Jiu

Echipa locală de baschet masculin va evolua în acest sezon în Liga Naţională de Baschet Masculin, competiţia urmând să debuteze oficial joi, 10 decembrie.  CSM Târgu Jiu va avea ca obiectiv menţinerea în elita baschetului românesc.

Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2020-2021, demarează joi, 10 decembrie, la Oradea și Cluj-Napoca, acolo unde au loc două turnee.

Vineri, 11 decembrie, începe și cel de-al 3-lea turneu, care a fost programat la Sibiu. Echipa de baschet CSM Târgu Jiu va pleca miercuri spre Oradea, acolo unde va debuta în noua ediție a Ligii Naționale, joi, 10 decembrie. Jucătorii şi antrenorii au fost din nou testaţi pentru coronavirus, fiind apţi pentru această deplasare.

Antrenorul principal al echipei locale, Claudiu Alionescu, a precizat pentru site-ul oficial, că un prim obiectiv este ştergerea impresiei lăsate după meciurile din Cupa României, acolo unde CSM s-a prezentat doar cu jumătate de echipă. „Debutăm în Liga Națională, iar primul obiectiv este acela de a șterge imaginea lăsată în Cupa României. Nu ne face cinste ceea ce s-a întâmplat acolo și cu siguranță nu reprezintă adevărata noastră față”, a spus antrenorul care a lipsit de la meciurile din cupă, fiind printre cei infectaţi cu coronavirus atunci, acum Alionescu urmând să îşi conducă echipa de pe bancă.  În ceea ce priveşte obiectivul sezonului care va începe joi, Claudiu Alionescu, recunoaşte că acesta rămâne menţinerea în LNBM: „Obiectivul nostru este acela de a ne menține în Liga Națională, iar acesta nu se va îndeplini decât la finalul campionatului. Orice punct în plus în clasament este un bonus, așa că suntem pregătiți și pentru eventuale surprize”. CSM Târgu Jiu va juca la acest prim turneu împotriva celor de la CSM Oradea, SCM Timișoara și CSM Galați.

După turneul de la Oradea, vor mai urma, tot în luna decembrie, alte două turnee, dar de câte două etape fiecare, respectiv turneul 2 în perioada 22-23 decembrie și turneul 3 în perioada  29-30 decembrie. Conducerea clubului din Târgu Jiu a făcut demersuri pentru a putea organiza la Sala Sporturilor cel de-al doilea turneu la care participă baschetbaliştii CSM în acest an.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: