Statistică: O femeie este bătută zilnic de soţ

Situaţie îngrijorătoare la Gorj. O situaţie prezentată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) arată că, în primele zece luni ale acestui an, au fost raportate circa 300 de infracţiuni de violenţă în familie. Dacă la începutul anului existau 14 ordine de protecţie, încă 34 au mai fost emise până în prezent.

Poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Gorj au organizat vineri, 24 noiembrie, o acţiune în Piaţa Centrală din Târgu Jiu şi în Complexul Rodna, oferindu-le gorjencelor informaţii despre prevenirea violenţei în familie. Oamenii legii au discutat cu zeci de femei cărora le-au oferit un ghid al siguranţei pentru victimele violenţei, în care le sunt prezentate situaţiile de abuz emoţional, fizic sau sexual. „În cursul anului 2017, la nivel naţional, se desfăşoară campania de prevenire a violenţei în rândul intrafamilial denumită generic «Aripi frânte». Cu această ocazie, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Gorj desfăşoară o activitate preventivă de distribuire pliante cu recomandări în ceea ce priveşte prevenirea acestor fapte de violenţă în rândul membrilor unei familii”, a declarat Gheorghe Zglobiu, şeful Brioului Prevenire din cadrul IPJ Gorj.

Femeile care au discutat cu oamenii legii au apreciat că astfel de activităţi ar trebui organizate mai des. De amintit este faptul că, la sfârşitul lunii august, o femeie din Motru a fost ucisă cu sălbăticie de bărbatul cu care trăia de şapte ani.  Acest caz care a făcut înconjurul ţării a determinat mai mulţi parlamentari din USR, PNL şi UDMR să transmită Guvernului României un apel pentru avizarea de urgenţă a proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie în care se prevăd amenzi mari şi chiar pedepse cu închisoarea pentru agresori. Legea nu a fost nici până acum avizată!

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: