Staţiune la Schela pentru străinii cu dantura stricată

Un grup de cetăţeni englezi intenţionează să construiască la Schela o micro staţiune turistică. În acest sens, primăria le-a concesionat 24,5 hectare de teren în zona din apropierea Poienii lui Mihai. Englezii intenţionează să-şi amenajeze şi cabinete stomatologice pentru ca turiştii străini să-şi poată rezolva problemele dentare în timpul sejurului.

Primăria Schela a concesionat 24,5 hectare de teren, în zona din apropierea Poienii lui Mihai, unor cetăţeni englezi care vor investi peste 3 milioane de euro în amenajarea unei micro staţiuni turistice. Licitaţia a avut loc la sfârşitul lunii trecute, terenul fiind concesionat la preţul de 27 milioane de lei vechi pe an. “Englezii vor beneficia de o perioadă de graţie de 5 ani, timp în care vor fi obligaţi să implementeze proiectul. Valoarea studiului de impact este de 3 milioane de euro”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Potrivit proiectului intitulat “La Han”, la Schela se vor amenaja: case de vacanţă, pensiuni, un club irlandez, restaurant, teren de tenis, teren de mini fotbal, manej călărie, loc pentru picnic, loc pentru închiriere ATV-uri şi motociclete de teren, o fermă de animale, o seră şi un cămin de bătrâni. De asemenea, autorităţile intenţionează să deschidă o piaţă agroalimentară, unde producătorii locali să-şi poată comercializa marfa: fructe, carne, ouă, lapte, brânză, vin şi ţuică. “N-am urmărit să facem bani din concesiune, ci să creăm cel puţin 100 de locuri de muncă ceea ce ar rezolva situaţia financiară a multor familii nevoiaşe din Schela. De asemenea, după implementarea proiectului se vor aduce sume mari de bani la bugetul local prin încasarea taxelor şi a impozitelor pe clădiri”, a mai precizat Aristide Şerbănescu.

Cabinete stomatologice în micro staţiunea turistică

Englezii intenţionează să amenajeze, în micro staţiunea de la Schela, şi cabinete stomatologice. “Dorinţa investitorilor este ca aeroportul de la Craiova să devină funcţional pentru a putea aduce turişti străini. Ei intenţionează să-şi amenajeze cabinete stomatologice pentru ca turiştii să-şi poată rezolva şi problemele dentare în timpul sejurului la Schela deoarece la Londra lucrările stomatologice sunt foarte scumpe”, a declarat primarul comunei Schela.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: