Staţiunea Horticolă, pe lista neagră a Finanţelor

Bunuri de ordinul sutelor de mii sunt scoase la vânzare de Finanţele Publice Gorj. Tot mai multe firme din Gorj sunt executate pentru că nu şi-au plătit la timp datoriile la stat. Mai bine de zece firme din judeţ sunt puse pe lista neagră a Finanţelor Publice, care scot la licitaţie orice pentru a recupera debitele restante. Lămpi electrice, freze, burghie, cabane, dormitoare, buldozere, excavatoare sau rulmenţi se numără printre bunurile ce au fost evaluate şi care urmează a fi valorificate. În aceeaşi situaţie era şi Staţiunea Horticolă din Târgu Jiu, dar în ultimul moment a fost salvată de nişte fonduri venite de la Ministerul Agriculturii.

Finanţele nu cruţă nicio firmă care are datorii la stat. În cea mai gravă situaţie se află societatea de exploatare a resurselor minerale Ermo din Motru, ale cărei bunuri scoase la licitaţie se ridică la aproape 500.000 lei. Excavatoare, buldozere, strunguri, transportoare sau staţii de transformare se numără printre bunurile ce vor fi scoase la licitaţie publică pe 24 octombrie. Un excavator valorează între 95.000 lei şi 69.000 lei, un buldozer a fost evaluat la 31.000 lei, iar un autocamion se ridică la 27.000 lei. Tot aici apar şi bunurile Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare Horticolă din Târgu Jiu. O cabană de lemn ce a aparţinut staţiunii este vândută cu 17.000 lei, o casă de serviciu cu 3450 lei, iar un şopron metalic cu aproape 16.000 lei. Directorul Staţiunii, Ion Călinoiu, a spus că a fost înştiinţat că a primit zece miliarde de la Ministerul Agriculturii, bani ce acoperă toate datoriile. Acesta a mai spus că a trimis adresă la Finanţe pentru a anunţa plata în cel mai scurt timp şi a stopa executarea.

De la şuruburi până la tractoare

Nu a scăpat de executare nici o firmă din Dăneşti, SC Gluck Serv. Obiectele ce au aparţinut odată acestei societăţi sunt vândute acum cu kilogramele pentru că nu şi-a achitat în timp datoriile. Din anunţurile publicate pe site-ul Finanţelor Publice Gorj reiese că 60 kg de holtzşuruburi costă 9 lei, 30 bucăţi de pietre de polizor costă 110 lei, iar 30 de bucăţi de rulmenţi valorează acum 10 lei. De asemenea tractorul unui agent economic din Peştişani a fost evaluat la peste 11.000 lei, iar o autoutilitară ce a aparţinut unei firme din Dăneşti va fi cumpărată acum la preţul de doar 6.800 lei.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: