Staţiunea Rânca a fost luată cu asalt de turişti în weekend

Staţiunea Rânca a fost sâmbătă neîncăpătoare pentru numărul mare de turişti care au venit la munte să se distreze şi să se bucure de iarnă. Cabanierii au fost şi ei luaţi prin surprindere de turişti pentru că nu se aşteptau ca, după sărbătorile de iarnă, staţiunea să fie plină de turişti veniţi nu numai din Gorj, ci şi din alte judeţe.

Staţiunea Montană Rânca a fost în week-end plină de turişti. Vremea frumoasă, pârtia numai bună de schi, i-au atras pe gorjeni şi nu numai să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la munte. Drumul până la Rânca a fost relativ bun şi nu le-a dat bătăi de cap şoferilor, însă nebunia a început în staţiune pentru găsirea unui loc de parcare. „Drumul a fost bun, cu câteva urme de zăpadă pe ici pe colo, dar am stat ceva timp până am găsit loc de parcare pentru că este nebunie aici. Nu am mai văzut atâta aglomeraţie cred că de la sărbători”, susţine un şofer.  Cozi s-au format şi la centrele pentru închirierea schi-urilor şi a săniuţelor şi au continuat la teleschi, unde turiştii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute pentru a ajunge în vârful pârtiei. „După ce am căutat loc de parcare, am stat la coadă să-mi închiriez schiuri, unde am plătit în jur de 30 de lei pentru toată ziua, am reluat coada să-mi cumpăr cartelă la teleschi cu 9 urcări, care a costat 36 de lei, iar apoi am stat aproximativ o oră la coadă ca să urc pe pârtie şi tot aşa. Sper să apuc să mă dau cu schi-urile de 9 ori deşi mă îndoiesc la aglomeraţia care este”, povesteşte un turist. La ora prânzului, toate cabanele şi restaurantele au fost supraaglomerate iar personalul a făcut cu greu faţă numărului mare de turiştii veniţi să servească masa.

O pană de curent le-a stricat distracţia

Şi cabanierii au rămas uimiţi când au văzut atâţia turişti în staţiune la numai 2 săptămâni de la sărbătorile de iarnă. „Sunt foarte mulţi turişti. De la sărbători nu am mai văzut atâţia. Poate că şi vremea frumoasă şi pârtia i-a atras să vină. Noi nu ne aşteptam să vină atâţia mai ales că luna ianuarie tot timpul e o lună moartă şi lumea nu prea mai are bani şi acum mai e şi criza financiară, dar nu e aşa. Turiştii şi-au mai păstrat bani şi au venit să se distreze şi să se bucure de iarnă la Rânca”.

Cabanele au fost pline la capacitate maximă şi cu greu au mai găsit vreun loc liber cei care s-au hotărât pe ultima sută de metri să rămână peste noapte la Rânca. „Am vrea să rămânem aici ca să mai ieşim pe pârtie însă peste tot pe unde am întrebat este ocupat. Pur şi simplu nu mai au locuri de cazare. Dacă găsim totuşi ceva rămânem chiar şi mai mulţi într-o cameră, dacă nu, o să coborâm şi o să mergem acasă”.

Turiştii au schiat până târziu, chiar şi la lumina reflectoarelor, însă ceaţa densă le-a cam stricat distracţia. O pană de curent care a afectat jumătate din staţiune şi a durat aproximativ o oră a pus pe jar toţi turiştii însă problema s-a remediat şi distracţia s-a mutat de pe pârtie în cabane. Cei care au coborât de la Rânca au dat ochii cu un echipaj de poliţie chiar la ieşirea din staţiune care verifica dacă maşinile sunt echipate de iarnă, dacă şoferii au actele în regulă şi mai ales dacă au consumat băuturi alcoolice.

Duminică de dimineaţă, Rânca a fost acoperită de o ceaţă densă, iar pe drum poleiul le-a întins şoferilor nervii la maxim.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: