Stau acasă pentru că s-a stricat microbuzul

Elevii care învaţă la Şcoala Generală din Brăneşti vor sta azi acasă pentru că singurul microbuz şcolar s-a stricat. Directorul unităţii a observat în cursul zilei de ieri la mijlocul de transport al elevilor o scurgere de ulei, motiv pentru care a decis suspendarea cursurile până când la microbuz se va face o revizie tehnică. Orele pierdute vor fi recuperate într-o zi de sâmbătă.

Elevii din Brăneşti vor sta o zi acasă. Nu din cauza zăpezii, ci pentru că unicul microbuz şcolar din comună s-a stricat. ”Vom suspenda cursurile la gimnaziu pentru vineri pentru că avem o problemă cu microbuzul şcolar. Fiind în parcat în curtea şcolii am observat că a început să piardă ulei, aşa că am luat decizia să nu îi mai aducem la şcoală până nu se rezolvă această situaţie. Am făcut solicitare în acest sens la Inspectoratul şcolar Judeţean Gorj”, spune Florin Baloşin, directorul Şcolii Generale Capu Dealului, Brăneşti. Orele pe care trebuiau să le facă azi vor fi recuperate într-o zi de sâmbătă. Elevii sunt aduşi la şcoală de la distanţe foarte mari, de la peste zece kilometri, iar la nivelul comunei există un singur microbuz şcolar. ”Avem 94 de copii la gimnaziu, iar ziua de vineri o vom recupera într-o sâmbătă, când se va îmbunătăţi vremea. La noi a fost foarte frig în această dimineaţă, temperatura a scăzut până la -27,-28 grade Celsius. Este un caz fortuit şi nu putem pune în pericol siguranţa copiilor, mai ales că sunt copii care trebuie aduşi la şcoală de la distanţe cuprinse între zece şi doisprezece kilometri. Nu se pot deplasa pe picioare pentru că este foarte frig şi este riscant”, menţionează directorul unităţii de învăţământ. Cel mai probabil aceştia se vor întoarce la cursuri luni dimineaţa. ”Cred că elevii se vor întoarce luni la şcoală, când poate vor mai creşte şi temperaturile. Am luat legătura şi cu primarul, care ne-a promis că va duce microbuzul la un service pentru a se rezolva această problemă”, mai spune directorul Şcolii Capu Dealului.

CÂND DE UNA, CÂND DE ALTA

Nu este însă singura situație de acest gen din Brănești. La finele lui 2010 elevii din aceeași localitate se chinuiau să ajungă la școală cu căruța, nu cu microbuzul școlar. Asta pentru că postul de șofer fusese restructurat în urma unei pensionari. Așa că pentru a ajunge la ore copiii trebuiau să parcurgă o distanță destul de mare într-o căruță sau în remorca directorului acestei unități de învățământ.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: