Stau la clubul pensionarilor ca să facă economii la gaze

Pensionarii gorjeni recurg la tot felul de metode ca să facă economii la gaze. Decât să tremure de frig în casă, mulți dintre ei preferă să meargă la cluburile vârstei a treia din Târgu-Jiu. Aici au căldură și pot să petreacă timpul liber într-un mod plăcut. În felul acesta facturile la utilități vor fi mai mici în sezonul rece.

În timpul zilei, cluburile vârstei a treia din municipiul Târgu-Jiu sunt pline de pensionari care vin aici să stea la căldură și în felul acesta fac economii acasă. „Sunt foarte mulți pensionari care vin în această perioadă de când a venit frigul la cluburile din Târgu-Jiu. Unii recunosc, alții nu, dar vin zilnic aici pentru că sunt condiții, au căldură și în felul acesta fac economii la facturi. Noi ne bucurăm că îi putem găzdui și se pot uita la televizor sau pot juca table, rummy sau cărți”.

Pensionarii îmbină în felul acesta utilul cu plăcutul. Pentru că stau toată ziua la club își încălzesc locuințele doar seara și în felul acesta facturile la gaze sunt mai mici. „Aici la club este foarte bine. Noi venim zilnic. Este cald și ne întâlnim cu prietenii, iar în felul acesta timpul trece mai repede. De când s-a făcut frig vin la club, mai fac și mișcare pe drum, la prânz mă duc acasă mănânc, iar apoi revin și stau până când se termină programul. Dau drumul la căldură numai seara până adorm. Trebuie să facem economii pentru că altfel nu ne putem descurca. Dacă ar fi să stăm acasă, facturile la gaze ne-ar omorî”.

Fără aceste economii, vârstnicii nu ar putea plăti facturile la utilități din cauză că pensiile lor sunt foarte mici în raport cu costul vieţii.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: