Stau la coadă să o vadă cum dansează

Elisa Roxana Lică este fetiţa care s-a ales cu o grămadă de înnebunit colegii dansând dansuri braziliene şi ţigăneşti. De câte ori se antrenează în sala de sport a şcolii, colegi fac coadă la uşă pentru a-i admira mişcările şoldului. Elisa speră să ajungă o dansatoare renumită şi să-şi poată ajuta sora să-i calce pe urme.

Elisa Roxana Lică, în vârstă de 13 ani, din Târgu Jiu, practică dansul brazilian şi speră să devină o dansatoare renumită. De aproape doi ani, dansează, zilnic, ore în şir în faţa oglinzii, exersându-şi mişcările şoldului.  Dansul brazilian a devenit un hobby pentru ea după ce a fost selectată de către Oana Banciulea, instructorul său. “Am descoperit-o la o selecţie organizată printre elevele Şcolii Generale “Pompiliu Marcea” şi de atunci face parte din trupa de dans “Rebele Girls”. Sunt foarte mulţumită de modul în care se descurcă. Este singura din trupă cu care mă sincronizez perfect, face acelaşi mişcări ca mine. De multe ori colegii fac coadă la uşa sălii de sport, unde facem repetiţii, pentru a o vedea cum dansează”, a declarat cu mândrie instructorul de dans. Nu de puţine ori, Elisa a vrut să renunţe la această pasiune din cauză că anumite mişcări i se păreau prea grele şi imposibil de realizat. Cu multă muncă, răbdare şi perseverenţă a reuşit să ajungă una dintre cele mai bune dansatoare ale trupei. “Îmi place foarte mult ceea ce fac. În primă fază toate mişcările sunt grele. De multe ori când încercam să fac o anumită mişcare şi nu reuşeam, eram tentată să renunţ dar cu multă muncă şi perseverenţă am reuşit să învăţ şi mişcări foarte grele. Îmi doresc să-mi fac o carieră în dans şi să ajung o dansatoare renumită”, a declarat Elisa Roxana Lică.

Sora ei încearcă să o copieze

Elisa are o sora în vârstă de 8 ani, pe nume Ariana. De câte ori Elisa exersează în faţa oglinzii, Ariana încearcă să-i copieze mişcările. “De fiecare dată când dansez, Ariana mă urmăreşte foarte atentă şi încearcă să-mi copieze mişcările. M-aş bucura foarte mult dacă sora mea va avea aceeaşi pasiune pentru dans şi peste câţiva ani. O voi sfătui şi o voi învăţa să danseze, doar dacă va dori acest lucru din propria iniţiativă”. Elisa spune că părinţii ei o susţin de fiecare dată şi chiar îi cumpără fuste ţigăneşti, bănuţi şi salbe pentru anumite dansuri. “Părinţilor mei le place ceea ce fac şi să mă susţin la toate spectacolele la care particip. Niciodată nu mi-au interzis să practic acest gen de dans”, a mai precizat Elisa Roxana Lică.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: