Steaua s-a antrenat pe terenul sintetic

Marius Lăcătuş a venit ieri în jurul orei prânzului la Târgu Jiu, echipa sa nemaifiind primită cu entuziasmul de altă dată. Doar reprezentanţii presei au fost interesaţi de venirea vedetelor Stelei şi o nişte muncitori care lucrau la faţada Hotelului Brâncuşi unde au fost cazaţi steliştii. La antrenamentul susţinut aseară pe terenul sintetic însă s-au adunat peste 300 de suporteri stelişti să îi vadă la lucru pe elevii lui Lăcătuş care s-au arătat destul de amabili la autografe şi fotografii cu fanii.
Antrenorul Stelei spune că echipa îşi doreşte să îi dedice lui Gigi Becali în libertate victoria de marţi cu Pandurii. "Trebuie să lăsăm la o parte orice lucru, orice altă preocupare. Trebuie să încercăm să aducem un pic de bucurie în sufletul lui Gigi Becali acolo unde e. Sper ca el să se bucure alături de noi la meciul cu Pandurii. Cred că toţi ne dorim să îi dedicăm victoria în libertate, inclusiv suporterii, chiar dacă nu sînt de acord mereu cu ce face el", a spus Marius Lăcătuş. Acesta a declarat ieri că speră ca situaţia finanţatorului din Bulevardul Ghencea, Gigi Becali, care a fost reţinut de poliţie, să-i întărească pe jucătorii stelişti la următoarele meciuri din Liga I. "A intervenit această problemă pe care încercăm să o depăşim. Sperăm ca prin evoluţiile noastre să aducem un zâmbet pe faţa patronului pentru că şi el şi familia lui trec prin momente dificile şi eu sper ca echipa să aibă rezultate favorabile în următoarele meciuri. Nu este uşor să tratăm această situaţie, dar din discuţiile pe care le-am avut cu jucătorii şi pe care le voi avea şi azi, eu sper ca acest lucru să ne întărească şi să ne facă mai puternici. Nu este normal ca un cetăţean al acestei ţări să fie arestat, reţinut, iar infractorii să fie liberi", a spus Marius Lăcătuş.  
Marius Lăcătuş a spus că portarul Cornel Cernea a suferit o accidentare la maxilar: "Încercăm să dăm o şansă tuturor, Rufi a greşit la Piteşti şi m-am gândit să-i dăm o şansă lui Cernea. Din păcate a fost ghinionist. Mâine vom afla mai multe despre accidentarea lui, se pare că este o accidentare la maxilar şi poate lipsi mai mult". Lăcătuş speră ca la următoarele meciuri atitudinea suporterilor să fie una de încurajare pentru Steaua. Loviţi la ultimul meci Ogăraru şi Cernea nu vor putea juca cu Pandurii. În plus, Golanski şi Petre Marin vor sta pe tuşă din cauza cumulului de "galbene". Lăcătuş are probleme mari în defensivă pentru meciul cu Pandurii şi nu poate folosi patru dintre titulari. Ogăraru şi-a spart arcada dar aseară s-a antrenat fiind posibil să joace azi. În schimb Cernea, după ce a fost izbit cu piciorul în plină figură, spărgîndu-i-se obrazul şi dantura, nu va mai putea evolua câteva etape. Pawel Golanski a luat al patrulea cartonaş galben stagional, la fel ca Petre Marin, aşa că Lăcătuş nu va avea în lot nici un fundaş lateral valid, pentru că şi tînărul Filip e accidentat.  

Absenţele pot fi speculate 

Preşedintele pandurilor crede însă că poate fi speculată lipsa din echipă a unor jucători de bază de la Steaua apreciind în acelaşi timp că la Pandurii nu se poate invoca absenţa din lot a unor jucători pentru că lotul este unul numeros: „Pentru noi e un moment care poate fi fructificat din alt punct de vedere, respectiv al problemelor de lot pe care le au cei de la Steaua. Depinde dacă avem altă atitudine faţă de cum am avut la Piteşti. Şanse am avut în fiecare meci, depinde dacă ştim să le fructificăm. Ca să batem Steaua avem nevoie de determinare acum nu de noroc pentru că norocul ţine întotdeauna cu cei care vor. Meciurile decisive pentru Pandurii urmează după meciul cu Steaua, nu este neapărat acesta un meci decisiv. Cu Gaz Metan Mediaş, cu CS Otopeni sau cu Gloria Buzău vom avea meciuri dificile. Nici pentru Sorin Cârţu nu este un meci decisiv, în sensul în care nu are nici un fel de presiune de a câştiga, să spui că dacă nu câştigă drumurile se despart. Sorin Cârţu este un antrenor cu atâta experienţă că dacă va avea ceva de spus va spune nu va lăsa să se înţeleagă. Sorin Cîrţu trebuie să găsească formula cea mai bună ca să-şi acopere problemele. De aia a vrut un lot numeros, ne-am aşteptat la suspendări, la accidentări. Nu va fi, din punctul meu de vedere, nici o scuză dacă vom pierde cu Steaua din cauza acestor probleme de lot.” 



Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: