Ştefan Popescu a impresionat juriul de la Românii au talent cu digifonful

Naistul gorjean Ştefan Popescu a cucerit atât publicul, cât şi juriul de la „Românii au talent“. Profesorul de 61 de ani al Şcolii Populare de Arte din Târgu Jiu a cântat la sticla cu ţuică, la solniţă, la nucă şi la lingură. Cel mai aplaudat moment a fost atunci când a cântat la un instrument inventat de el - digifonf. Ştefan Popescu a explicat că instrumentul se numeşte aşa pentru că se cântă la deget şi gură. Pentru că naistul a folosit degetul mijlociu, glumele şi aluziile de tot felul s-au ţinut lanţ.

Profesorul de nai de la Şcoala Populară din Târgu Jiu a fost surpriza serii la show-ul Românii au talent, difuzat la ProTV. Acesta a cântat la mai multe instrumente şi pseudoinstrumente, unele inventate chiar de el. Ştefan Popescu a intrat pe scenă cu o sticlă de ţuică, din care a luat o înghiţitură pentru a o acorda. „Aşa da! Aşa se vine în casa omului”, a spus Andi Moisescu când l-a văzut pe gorjeanul Ştefan Popescu. Artistul gorjean şi-a continuat recitalul, cântând la o solniţă, o nucă cu două găuri şi la o lingură de lemn, impresionând juriul şi ridicând publicul în picioare.  „Excepţional!”, a exclamat Andi Moisescu. „Acest om nu se plictiseşte când aşteaptă mâncarea la restaurant”, a declarat  Pavel Bartoş. „Ciocârlia”, interpretată la fluier a stârnit un val de aplauze şi de voie bună. „Asta e dovada clară că românii sunt cei mai creativi oameni din lume”, a fost concluzia lui Smiley.

Digifonful, instrumentul vedetă

Însă instrumentul vedetă al serii, aşa cum l-au numit mulţi, a fost „digifonful”, un instrument inventat chiar de Ştefan Popescu. Acesta a generat o serie de glume din partea membrilor juriului şi a ridicat întreaga sală în picioare. „Acest pseudointrument se numeşte digifonf, adică deget şi gură, cu limba şi cu degetul”, a explicat Ştefan Popescu. „Cât ai deget şi limbă, legea ţării nu se schimbă”, a spus Pavel Bartoş. Naistul gorjean, care conduce grupul de naişti „Jiana”, a făcut un adevărat spectacol, fiind răsplătit pentru evoluţia sa cu trei de „Da”. Încântaţi de prestaţia artistului, dar mai ales de ţuica de Gorj au fost Smiley şi Pavel Bartoş.

BIOGRAFIE

Ştefan Popescu, în vârstă de 61 de ani, cântă la fluier de la şase ani. Mai este numit şi omul-orchestră datorită multitudinii de instrumente muzicale mai puţin convenţionale la care reuşeşte să cânte. Directorul adjunct al Şcolii Populare din Târgu Jiu a realizat şi o temă de doctorat despre construcţia instrumentelor populare aerofone şi interpretarea artistică. Este şi cel care deţine un nai demn de Cartea Recordurilor, format din 50 de tuburi şi cu o înălţime de 1,70.

TALENT

Tot vineri seara a cântat la Românii au talent Maria Gugu, o fetiţă de 10 ani din Târgu Jiu, ambii gorjeni calificându-se mai departe. Maria Gugu este fiica directorului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, Marian Negrescu.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: