Stegărescu: Ne ţin izolaţi de parcă am avea Ebola

Angajaţii CE Oltenia de la Termocentrala Turceni aflaţi în grevă japoneză anunţă că vor continua protestul până ce administraţia complexului va da curs doleanţelor lor. Dan Stegărescu, unul dintre comunicatorii persoanelor aflate în curs de plasare, spune că aşteaptă până vineri ca managerul CE Oltenia să-i invite la discuţii. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, îi vor face ei o invitaţie.

Reporter: Ştim că vi s-a promis o întâlnire cu managerul CE Oltenia. V-a chemat la discuţii?

Dan Stegărescu: Aşteptăm până vineri să ne cheme la discuţii. Dacă până atunci nu se va întâmpla acest lucru, vom face o adresă către dumnealui  prin intermediul directorului de sucursală, prin care o să-i aducem la cunoştinţă că am fost informaţi de domnul director că vom fi chemaţi la o discuţie cu dumnealor. Nu am fost chemaţi până în acest moment.

Rep.: Dacă managerul CEO nu va dori să discute cu dvs., veţi continua protestul?

D.S.: Vom continua protestul, dar am încredere că totuşi, în al 13-lea ceas, îşi vor da seama că acţiunea aceasta este o acţiune disperată a oamenilor care s-au săturat şi nu mai pot accepta, pentru că ni s-a încălcat până şi demnitatea. Nu ştiu unde în legislaţia naţională şi internaţională există titulatura de personal în curs de plasare. Ce înseamnă izolarea noastră în birou, în locuri distincte? Parcă am fi ultimii ciumaţi de pe planeta aceasta, parcă am fi bolnavi de Ebola şi suntem puşi separat de colegii noştri, pentru ce? Ne-au încălcat contractul psihologic, îl întreb pe domnul Ciurel dacă ştie ce înseamnă. Mă uit la colegii mei, că în fiecare zi câte unul pică din punct de vedere psihic. Plâng. Sunt femei care au copii acasă.

Rep.: În ce condiţii veţi fi de acord cu semnarea actelor adiţionale?

D.S.: Vom cere managerului general, înainte de a ne înmâna actele adiţionale, să ne spună cum s-a ajuns la  programul acesta de restructurare, de ce ne-a restructurat posturile nouă, celor care sunt în situaţia asta, dacă există un program de restructurare şi care au fost criteriile care au stat la baza programului prin care ni s-au desfiinţat posturile.   

Rep.: Cum văd colegii dumneavoastră care nu sunt vizaţi de reorganizare protestul pe care l-aţi iniţiat?

D.S.: În discuţiile prieteneşti, ca între colegi, toţi ne felicită. Dorim să se afle adevărul în legătură cu noi şi ne luptăm până la capăt. Dacă dumnealor au dovezi şi pot să demonstreze că unul dintre noi, sau toţi, aşa cum s-a afirmat, am ocupat posturile în mod abuziv sau nelegal sau pe alte criterii, dorim să le expună. 

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: