Stele pentru baza de tratament Săcelu, după modernizare

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, dă asigurări că Baza de Tratament Săcelu va fi modernizată până la anul viitor. Acesta a impus realizarea unui studiu de fezabilitate, în urma căruia staţiunii să-i poată fi acordate stele. Călinoiu spune că nu se va amesteca în coordonarea activităţii Bazei de Tratament Săcelu, însă consideră că administrarea ei trebuie făcută doar de profesionişti.

Şefii judeţului promit modernizarea Bazei de Tratament Săcelu până la vara viitoare. În urma unei întâlniri cu reprezentanţi din conducerea Complexului Energetic Oltenia, Diviziei Miniere şi autoritatea locală de la Săcelu au fost puse pe hârtie principalele lucrări care se impun a fi realizate până la noul sezon estival. Este vorba despre reabilitarea bazinelor din aer liber şi a celor din baza de tratament, asigurarea sursei de apă potabilă şi punerea în funcţiune a propriei cantine, investiţie începută şi nefinalizată. “Baza de Tratament Săcelu trebuie adusă la parametrii corespunzători asigurării unor condiţii bune de tratament. Acest lucru va fi posibil, în perioada imediat următoare, prin reabilitarea bazinelor şi realizarea unui foraj care să asigure sursa de apă în staţiune şi nu numai. De asemenea, până vara viitoare va trebui să fie pusă în funcţiune cantina proprie, investiţie începută şi nefinalizată, achiziţionată aparatură pentru tratament şi asigurarea unui nivel se semnal pentru telefonia mobilă”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Se caută profesionişti pentru administrarea bazei

Ion Călinoiu spune că nu se va amesteca în coordonarea activităţii Bazei de Tratament Săcelu, însă e de părere că administrarea ei trebuie făcută doar de profesionişti. “Nu se va realiza nici un parteneriat public privat. Administrarea  se va face pe forţe proprii. Baza de Tratament Săcelu trebuie să fie condusă de profesionişti”, a declarat Călinoiu.

Aceasta a mai precizat că se va realiza un studiu de fezabilitate pentru acordarea de stele Bazei de Tratament de la Săcelu. “Se va face un studiu de fezabilitate pentru a se clasifica Băile Săcelu. E important să ştim la care categorie ne încadrăm, două sau trei stele”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean. Autorităţile intenţionează să transforme Staţiunea Săcelu atât într-un punct de atracţie pentru turişti prin realizare de festivaluri sau manifestări istorice, cât şi într-un punct de pregătire a personalul din minerit şi energie. În perioada imediat următoare va avea loc la Săcelu şi o întâlnire cu reprezentanţii agenţiilor de turism tocmai pentru a promova staţiunea prin diferite pachete.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: