Ştiinţa Turceni, invitată oficial în Liga 3

Campioana Gorjului la fotbal din acest an a fost oficial invitată de către FRF să participe în noul sezon al Ligii 3. Fiind un sezon special, de pandemie, federaţia a decis să mărească numărul de echipe de la eşalonul trei promovând şi formaţii care au ocupat locul doi la baraj.

Numele echipelor care vor completa locurile nou create de la 90 până la 100 se vor cunoaște la finalul săptămânii. Răzvan Burleanu a anunțat că au prioritate celelalte șapte echipe clasate pe locul 2 la barajul de promovare, printre care şi campioana Gorjului, Ştiinţa Turceni, apoi cluburile din Liga 1 și Liga 2 care vor dori să înfiinţeze echipe satelit și în cele din urmă cluburile cu echipe în Liga Elitelor.

În articolul în care FRF a anunțat toate echipele promovare în Liga 3 în urma barajului de promovare susținut la începutul lunii august s-a comunicat și că dintre participantele în ediția 2019-2020 a Ligii 3 ”patru echipe nu s-au mai înscris în noul sezon”, astfel că au rămas locuri vacante, care vor fi completate cu ocupante ale locurilor 2 de la baraj.

Clasatele pe locul 2 la barajul de promovare, care au, acum, dreptul de a solicita un loc în Liga 3 sunt şapte formaţii:  Siretul Dolhasca, Sporting Juniorul Vaslui, CA Oradea, Ştiinţa Turceni, CSM Jiul Petroşani, Roberto Ziduri și Minerul Costeşti.

În total sunt 96 de echipe cu drept de participare în Liga 3 şi, dacă toate se vor înscrie în noua ediție, atunci rămân patru locuri vacante pentru ocuparea tuturor celor 100 de poziții pentru ediția inedită a celui de-al treilea eșalon.

Vizualizări: 1,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: