Ştiri pe scurt

BNR vrea un director european la FMI

BNR nu este indiferentă faţă de numirea unui nou director general al FMI şi preferă ca funcţia să fie preluată tot de un european, afirmă Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, menţionând că acordul României cu instituţia internaţională va continua indiferent de persoana care o conduce.

Scumpiri generate de condiţiile meto

Federaţia Națională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) avertizează că în perioada următoare produsele alimentare se vor scumpi din cauza condițiilor meteo. Potrivit unui comunicat al FNPAR, producţia de secară va fi cu 22,9% mai mică faţă de cea de anul trecut, producţia de rapiţă cu 22%, iar producţia de oleaginoase cu circa 7,6%. De asemenea, producţiile de legume şi fructe (caise, cireşe, ardei etc) sunt întârziate, "şi clar producţiile vor fi mai mici".

Oficial din Moldova, rănit în Vrancea

O persoană a murit şi alte şapte, printre care şi preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Dumitru Pulbere, au fost rănite, duminică, într-un accident rutier produs în judeţul Vrancea, pe Drumul European 85, în comuna Garoafa. Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova a suferit răni uşoare. Accidentul s-a produs din cauza unui şofer care a ieşit cu autoturismul de pe un drum lateral pe E 85 fără să se asigure. 

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: