Stocurile de cărbune, golite de hoţi

Stocurile de cărbune ale complexurilor şi SNLO sunt puse în pericol în următoarea perioadă, dat fiind că a venit gerul. În numai două zile au fost furate peste 15.000 de kg de cprbune.  

În data de 14 octombrie a.c., în timp ce acţionau pentru prevenirea sustragerilor de cărbune şi subansamble miniere, poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari l-au depistat pe C.I., care transporta cu o autoutilitară, pe DE 79 - localitatea Moi,  cantitatea de 4.500 kg cărbune lignit.

Conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă pentru cărbunele transportat.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Întreaga cantitate de cărbune a fost ridicată în vederea confiscării.

Alte 2 persoane, care transportau cărbune fără documente de provenienţă, au fost depistate în data de 15.10.2011, pe DN 67 Motru – Ploştina.

Poliţiştii Serviciului Rutier au identificat pe S.L.A., de 26 ani, din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1.860 kg cărbune lignit, respectiv pe G.T., de 46 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, acesta din urmă transportând cantitatea de 1.400 kg cărbune lignit.

Având în vedere că cei doi transportatori nu deţineau documente de provenienţă pentru cărbunele transportat, poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a celor doi cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiecare. Cantităţile de cărbune au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Tot în data de 15.10.2011, ora 20:00, poliţişti ai Poliţiei oraşului Turceni l-au identificat în trafic pe G.I., de 49 ani, din comuna Samarineşti, judeţul Gorj, în timp ce transporta cu o autospecializată, pe DJ 673 în oraşul Turceni, cantitatea de 8.700 kg cărbune.

Verificând documentele, poliţiştii au constatat că şoferul nu poseda licenţă de transport şi execuţie, transportul fiind dispus de către C.N., de 42 ani, din comuna Văgiuleşti, jud. Gorj, deţinătorul autospecializatei.

Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: