Ştrandul din Motru, inaugurat sâmbătă. Intrarea este liberă!

Cetăţenii municipiului Motru, dar şi din localităţile învecinate, vor avea unde să facă o baie în zilele călduroase. Noul ştrand din localitate va fi pus în funcţiune începând de sâmbătă, 13 iunie. În prima zi de funcţionare cei care vor veni la baza de agrement nu vor trebui să plătească bilet de intrare, spune primarul municipiului Motru, Dorin Hanu. Ştrandul din Motru va rămâne la dispoziţia cetăţenilor până în toamnă.

După ani buni de aşteptare, dorinţa motrenilor s-a îndeplinit. Începând din acest an sezon estival au un ştrand al lor unde să se poată bălăci, dar şi să facă sport. Primarul Dorin Hanu anunţă că sâmbătă va tăia panglica la noua bază de agrement din localitate din care fac parte şi două bazine de înot, pentru cei mici, dar şi pentru cei mai mari dintre cetăţeni. „Sâmbătă, la ora 9, se va tăia panglica şi pentru toţi cetăţenii municipiului, şi cei care vin la ştrand, intrarea este liberă. Bazinele au fost umplute cu apă, astăzi am făcut şi probe, e bine, avem şi substanţe, filtre şi tot ce trebuie. L-aş cataloga ca un lucru normal pentru un oraş tânăr care la anul împlineşte 50 de ani. Cetăţenii din oraş erau nevoiţi să plece în localităţile învecinate, la Rovinari, la Bala, Arcani, la Severin, să facă baie. Acum este o normalitate şi pentru cetăţenii municipiului Motru, că merită acest lucru”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru. 

Ştrandul şi celelalte obiective din cadrul bazei sunt administrate de Direcţia Publică S.A, a Consiliului Local Motru. Pentru că pe o perioadă de 5 ani nu are voie să închirieze sau să concesioneze spaţii în incinta bazei de agrement, cei care vor merge la ştrand sau să practice activităţi sportive în cadrul bazei nu vor avea de unde să achiziţioneze apă, sucuri, îngheţată şi alte produse, dar le pot aduce cu ei. Între timp, cei de la Direcţia Publică vor încerca să ia autorizaţiile necesare pentru comercializarea unor astfel de produse. Două terase vor fi înfiinţate în viitorul apropiat.   

Preţuri

Începând de sâmbătă motrenii vor putea face baie la cele două bazine din cadrul bazei de agrement. Programul este de la ora 9 până la orele 21. Începând de duminică, 14 iunie, cei care vor merge la ştrand vor trebui să plătească o taxă de intrare. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 10 lei, iar pentru copii de 5 lei. Primarul Dorin Hanu a spus că ştrandul va rămâne deschis până în toamnă. 300 de şezlonguri au fost achiziţionate pentru a fi puse la dispoziţia celor care vor veni la ştrand. „Va fi deschis cât va permite vremea, până în septembrie-octombrie. Noi aveam posibilitatea să băgăm în bazine şi apă caldă, suntem branşaţi şi la UATAA. În condiţiile în care este frig seara şi apa se răceşte putem să intervenim cu agentul termic de la uzină pentru reglarea temperaturii, să ajungă la 25-26 de grade. Este un ştrand modern şi am prevăzut şi acest aspect în eventualitatea că apa se răceşte să putem interveni pentru echilibrarea temperaturii”, a precizat primarul Dorin Hanu.      

INVESTIŢIE

Baza de agrement a fost realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană, dar şi de la bugetul local. Investiţia are o valoare totală de circa 3,7 milioane lei, jumătate din sumă fiind asigurată de primărie. În cadrul bazei de agrement mai funcţionează şi un teren de tenis, de volei, teren sintetic de fotbal, şi spaţii de joacă pentru copii.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: