Strâng semnături de la cetățeni pentru introducerea gazelor naturale

Funcționarii primăriei Ciuperceni din județul Gorj au luat la pas toată comuna pentru a cere acordul cetățenilor în vederea demarării proiectului pentru introducerea gazelor în localitate. Dacă în trecut oamenii nici nu voiau să audă de așa ceva, acum după ce prețul cărbunelui și al lemnului a crescut, au luat în calcul această posibilitate. Proiectul acesta este prioritatea numărul unu a actualului primar din Ciuperceni, Daniel Dobrescu.

Campania pentru strângerea semnăturilor este în plină desfășurare în comuna Ciuperceni. Pentru a primi fonduri europene este nevoie ca 1.000 de gospodării să se branșeze la sistem. Ce trebuie să știe oamenii este că branșarea va fi gratuită.

În anii trecuți, localnicii din Ciuperceni nu aveau nevoie de gaze în comună, însă acum s-a schimbat viziunea lor. ”În trecut oamenii erau foarte reticenți la acest proiect. Pur și simplu spuneau că nu au nevoie de gaze, numai că de când s-au scumpit și cărbunele, și lemnele, lucrurile s-au schimbat. Acum vor să aibă gaze, mai ales că branșarea se va face gratuit. Acum s-au schimbat puțin lucrurile și oamenii ne-au solicitat să le băgăm gaze”, a precizat Daniel Dobrescu, primarul din Ciuperceni.

Sistemul de alimentare cu gaze a comunei Ciuperceni se întinde pe 35 de kilometri, iar fără fonduri europene proiectul nu poate fi realizat. ”Angajații primăriei au plecat în teren să strângă semnături de la oameni ca să dăm drumul la proceduri în vederea obținerii unor fonduri ca să realizăm această investiție. Sperăm să avem cât mai repede semnăturile gata și să începem cu studiul de fezabilitate”, a mai spus primarul din Ciuperceni.

Vizualizări: 2,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: