Strategie cu cacofonie pentru staţiunea Rânca

Consilierii judeţeni au votat vineri constituirea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară” Rânca- Corneşul Mare” şi a unei societăţi care să devină operator regional în domeniul Serviciilor comunitare de utilităţi publice. Acestea vor administra telescaunul din zona Rânca, investiţie de câteva milioane de euro. Lucrările au fost finalizate de mai multă vreme, fiind aşteptată doar înfiinţarea acestor societăţi. Cel mai probabil, conducătorii judeţului s-au gândit mult la numele asociaţiei: Asociaţia Rânca-Corneşul Mare. Poate cacofonia din acest nume va fi de bun augur turismului din Rânca.

Călinoiu a explicat rolul asociaţiei Rânca- Corneşul Mare. „Scopul acestei asocieri îl constituie exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun, în calitate de beneficiari locali a rezultatului proiectului de dezvoltare integrală prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare-epurare a apelor uzate menajere în zona Turistică Rânca. Mai mult decât atât, presupune şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal. Pe lângă această asociaţie se va face si o  societate de furnizare şi prestări servicii de utilităţi publice”, spune Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Strategii pentru Rânca „până nu se strică drumul“

Chiar dacă are numele pe care-l are, asociaţia pare să fie soluţia unor probleme din zona Rânca. Ionel Manţog admite că rezolvă unele probleme, dar ar trebui făcut ceva pentru viitor. Culmea, preşedintele Ion Călinoiu a fost de acord. Dacă primarul din Novaci, Pantelimon Todea, a fost de acord cu cele două proiecte, edilul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu vrea să-şi consulte mai întâi consilierii.

Ionel Manţog a fost de acord cu aceste propuneri, dar a ţinut să precizeze că atât asociaţia cât şi societatea va rezolva problemele mai vechi ale zonei Rânca şi ar trebui făcut ceva pentru viitor într-un timp, foarte scurt. „Ceea ce am votat astăzi nu este o strategie de viitor şi este mai sigur rezolvarea vechilor probleme de la Rânca. În cel mai scurt timp trebuie rezolvată problema teritorialităţii din Rânca şi să facem strategii pentru viitor, că dacă nu ne mişcăm repede, până le rezolvăm ne trezim că se strică drumul şi nu mai putem ajunge la Rânca sau alte probleme care presupun cheltuieli în plus”, a spus Manţog. 

Preşedintele Consiliului Judeţean i-a dat dreptate lui Manţog şi a luat în considerare propunerile acestuia. „Este adevărat că trebuie să rezolvăm cu teritoriile la Rânca şi să ne grăbim să o declarăm staţiune”, a spus Călinoiu.

PRO ŞI CONTRA

Primarul din Novaci a fost de acord cu cele două hotărâri ale consiliului judeţean. „Eu accept orice numai să fie bine şi să nu mai fie probleme la Rânca”, a spus Pantelimon Todea. Şeful din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, nu s-a putut pronunţa înainte să-şi consulte consilierii. „Eu ca un primar disciplinat nu mă pot pronunţa până nu vorbesc cu consilierii locali. Urmează să aibă loc o întâlnire între cei doi primari şi preşedintele Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: