Strigăt de disperare la adresa arbitrajului de la Târgu Jiu

Antrenorul echipei FK Csikszereda, Valentin Suciu, a răbufnit la adresa arbitrajului de la meciul de la Târgu Jiu cu ACS Viitorul. După ce Csikszeredei i s-a anulat un gol valabil, validat iniţial, arbitrii nu au acordat un penalty la un fault asupra unui jucător al oaspeţilor, scăpat singur spre poartă în minutul 94.

Meciul dintre ACS Viitorul Târgu Jiu și FK Csikszereda, scor 0-0, din etapa a 20-a a Ligii 2, a fost marcat de un episod controversat de arbitraj cum nu se vede pe un teren de fotbal nici la judeţ. Incidentul a avut loc pe final de meci, în minutul 86, când oaspeții au marcat prin David Bor, în urma unei lovituri libere din partea dreaptă executată de Jebari. Centralul a validat golul, jucătorii chiar s-au bucurat şi se îndreptau spre centru să reia jocul. Reușita a fost anulată însă de arbitrul asistent Florin Păunescu din Râmnicu Vâlcea, pe motiv de offside, la câteva secunde după ce centralul Horia Mladinovici a validat golul. Arbitrul de centru a întors decizia iniţială şi a anulat un gol perfect valabil, deoarece mingea nu fusese deviată de nimeni.

Antrenorul oaspeţilor, Valentin Suciu a vorbit, în mare parte, despre acest subiect după meci strigându-şi disperarea la adresa brigăzii de arbitrii. A precizat chiar că la finalul celor 90 de minute  a mers la arbitrul central Horia Mladinovici pentru a afla motivul pentru care Florin Păunescu a ridicat fanionul: ”Ce pot să spun? Nu am cuvinte, sincer, nu am cuvinte. Băieții au muncit un an întreg, dar și astăzi. Știam că Viitorul e o echipă care joacă, dar și noi. Am încercat să jucăm, dar de arbitraj nu ştiu ce să spun. Își iau baremul şi merg acasă. (N.r. – Ce explicație a primit de la arbitru) Explicație? Păi, nu a putut să ne dea. Așa a văzut dânsul. Offside, dar culmea că decizia s-a luat după cinci, șase, șapte secunde, pentru că s-a validat golul și după aceea s-a anulat”.

Decizia de anulare a golului a venit la câteva secunde după ce Bor a trimis balonul în poartă și jucătorii s-au bucurat. În plus, centralul Mladinovici indicase centrul terenului inițial, până la semnalizarea târzie a tușierului pentru offside. Asistentul a considerat că un jucător al Csikszeredei a deviat balonul de la prima bară spre cea de-a doua, acolo de unde s-a înscris. Numai că reluările TV nu arată nicio deviere, astfel că golul a fost perfect valabil.

O altă fază controversată s-a petrecut în minutul 90+4, Lixandru l-a tras pe Pinter din spate în apropierea careului până când cei doi au intrat în careu. Arbitrul a arătat cartonașul roșu și lovitură liberă, dar nu penalty cum ar fi trebuit apreciind probabil că jucătorul gazdelor a început tragerea de tricou în afara careului şi nu a mai luat în calcul faptul că nu s-a oprit până în careu. Și această fază a fost îndelung contestată de harghiteni, fiindcă au cerut penalty.

Aceasta nu este prima viciere de rezultat la un meci al echipei ACS Viitorul, care s-a impus şi în meciul direct cu Pandurii printr-o decizie eronată de arbitraj, în minutul 94, marcând un gol dintr-un penalty inexistent, dar care a fost acordat de arbitrii. ACS Viitorul a condus atunci cu 3-0 dar Pandurii au egalat, iar la scorul de 3-3 s-a acordat penalty, în ultima secundă a meciului, iar ACS Viitorul s-a impus cu 4-3.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: