Calificare la turenul semifinal pentru juniorii CSS-CSM Târgu Jiu

Baschetbaliştii juniori Under 16 ani au reuşit să se califice în următoarea fază a campionatului naţional. Juniorii gorjeni au înregistrat trei victorii consecutive şi o calificare de pe primul loc la Turneul Semifinal.

Echipa de baschet masculin U16 a CSS-CSM Târgu Jiu antrenată de Alexandru Gliga a câştigat şi turneul 2, desfăşurat în perioada 20-21 martie, la Bucureşti. Gorjenii, repartizaţi în Grupa E, au înregistrat trei victorii consecutive şi au obţinut calificarea de pe primul loc la turneul semifinal. Turneul 2 a aliniat la start formaţiile CSS-CSM Târgu Jiu, ACS Pro Basketball Group Bucureşti, ACS Champions Bucureşti-Craiova şi CSS Sibiu.

Calificaţi de pe primul loc, cu victorii pe linie, în urma turneului de la Târgu Jiu, baschetbaliştii antrenaţii de Alexandru Gliga şi-au continuat seria victoriilor şi în turneul de la Bucureşti. În primul meci al turneului de la Bucureşti, elevii lui Gliga au trecut lejer de ACS Champions Craiova cu 85-58. Gorjenii au dominat de o manieră categorică şi meciul doi, cu CSS Sibiu, iar scorul nu lasă loc de comentarii, 105-39. Ultima confruntare a însemnat şi cea de a treia victorie consecutivă, scor 63-44, obţinută în faţa formaţiei care a găzduit turneul, ACS Pro Basketball Group Bucureşti, a informat CSM Târgu Jiu. „Sunt mulțumit de evoluția sportivilor şi mă bucur că am reușit să dau minute tuturor jucătorilor. Am rotit la fiecare meci tot lotul avut la dispoziţie, pentru toată lumea fiind un ultim examen înainte de turneul semifinal. Ne-am calificat de pe primul loc, fără nici o înfrângere. Pentru noi acum vin meciurile grele, dar avem o lună de zile la dispoziţie de pregătire, până la turneul semifinal, acolo unde trebuie să ajungem la cea mai bună formă a noastră, pentru a arată că putem juca un baschet de înaltă calitate! Vreau să-i felicit pe copii pentru efortul lor, pentru ambiţia şi dăruirea lor, şi vreau să le mulţumesc şi celor care-i susţin în această competiţie”, a declarat pentru site-ul CSM, Alexandru Gliga, antrenor la echipa de baschet masculin U16 CSS-CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: