Stromajer: „Voi lua în calcul şi ofertele care ar putea veni din Liga I”

Atacantul sloven al pandurilor, Jaka Stromajer, a revenit ieri la antrenamente cu echipa după o zi de întârziere. Acesta a motivat absenţa la prima zi de pregătire prin drumul lung şi foarte aglomerat de care a avut parte din Slovenia până în România. Deşi calculase să ajungă la timp la prima şedinţă de pregătire, Stromajer a ajuns la Târgu Jiu seara, în jurul orei 22:00. Odată cu acesta a revenit la antrenamente şi bosniacul Stojean Vranjes care a precizat că nu a înţeles că reunirea este pe data de 28 iunie.

Reporter: Cu ce gânduri ai revenit la pregătire pentru noul sezon?

Jaka Stromajer: Am venit cu gândul să reluăm antrenamentele dar nu ştiu care va fi situaţia aici. Am mai spus deja că dacă obiectivul pentru Pandurii este promovarea, pentru mine nu este o problemă să rămân aici şi să mai joc un an în Liga a II-a. Dar problema este cu salariul pentru că nu ştiu ce vrea clubul în acest sens să facă şi despre asta trebuie să mai vorbim cu conducerea. Depinde ce vor de la mine cei de la club şi ce se va întâmpla cu contractul meu.

Rep.: Tu ai mai trecut prin experienţa celei de-a doua ligi….

J.S.: Da. Am mai jucat în Liga a II-a la Vâlcea dar a fost aşa şi aşa. Adică nu a fost un succes pentru echipă, pentru că ne-am dorit să promovăm, dar eu am dat multe goluri şi m-am simţit bine acolo.

Rep.: Cât de mare este diferenţa între cele două eşaloane?

J.S.: Pot să spun că nici nu e o diferenţă mare dacă joci în Liga a II-a, la o echipă care se luptă pentru promovare şi dacă joci în prima divizie şi să lupţi pentru retrogradare. Eu aşa cred şi chiar e mai greu la Liga  a II-a să promovezi, pentru că aici sunt 18 echipe care se luptă acolo şi numai două promovează şi e altceva când în prima ligă sunt 18 şi 14 din ele rămân acolo. La Liga a II-a trebuie să fi cel mai bun ca să promovezi. E total diferită lupta pentru promovare decât cea pentru evitarea retrogradării.

Rep.: Dar tu unde crezi că ai putea da un randament mai bun în Liga a II-a?

J.S.: Ca atacant mie îmi place mult mai mult să joc pentru promovare pentru că trebuie să dai gol neapărat, sunt mai multe echipe iar cea care vrea să promoveze trebuie să fie mai bună. Se joacă mai mult pe atac pentru că nu te mai aperi mereu ci mereu vrei să câştigi. Şi se simte diferenţa mai ales aici.

Rep.: Crezi că vor putea fi Pandurii cei mai buni cu lotul actual?

J.S.: În condiţiile în care, în mare, lotul echipei este acelaşi, eu cred că avem şanse mari de a promova. Părerea mea este că nici retrogradarea nu a fost meritată după lotul pe care l-am avut şi pentru tot ceea ce este aici.

Rep.: Este adevărat că ai primit oferte din Liga I, este posibil să pleci de la Pandurii?

J.S.: Eu nu ştiu nimic concret, am auzit ceva, dar pe mine nu m-a contactat nimeni pentru un transfer. Am vorbit cu impresarii dar e departe de a fi o ofertă concretă, doar nişte discuţii. Dar voi lua în calcul şi ofertele care ar putea veni din Liga I. Nu cred că este prea târziu, transferuri se pot face şi în august.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: