Strugurii

Strugurii sunt bogați în vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP și K. Conțin cantități importante de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, mangan. Sunt foarte bogați în aminoacizi, acid tartric și citric. Strugurii conțin resveratrol, un antioxidant care protejează împotriva cancerului, bolilor de inimă și maladiilor degenerative. Strugurii pot fi introduși în alimentația copilului începând cu vârsta de 6 luni. Deși nu pun probleme în ceea ce privește alergiile sau o eventuală intoleranță, copiii care nu au dinți se pot îneca cu boabele de struguri. De aceea recomandarea este să îi oferiți bebelușului strugurii pasați. În jurul vârstei de 10 luni puteți începe să îi oferiți micuțului și boabele întregi sau tăiate bucăți. Puteți servi copiilor boabe de struguri înghețate ca desert sau pentru a le calma durerile cauzate de apariția dinților.
Sucul de struguri este foarte bine tolerat de stomac datorită raportului de 1:1 dintre glucoza și fructoza conținută.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: