Studenţi la Târgu Jiu cu diplomă de Craiova

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu ar putea primi diplomă de absolvent de la Universitatea din Craiova. Conducerea universităţii este pregătită să semneze actul care face din UCB o filială a instituţiei de învăţământ superior din Craiova.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale intrată în vigoare universităţile acreditate  pot demara proceduri pentru constituirea de consorţii sau pentru fuzionarea prin comasare sau absorbţie.

Surse din cadrul UCB susţin că instituţia a fuzionat deja cu Universitatea din Craiova, care o să preia specializările acreditate care îi lipsesc. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior spun însă că totul se află la nivel de discuţii. „Universitatea noastră a purtat mai multe discuţii cu instituţii de învăţământ din România. Chiar şi ieri am avut o discuţie cu Universitatea din Craiova. Noi vedem posibilitatea dezvoltării în perioada următoare a unei universităţi regionale, care să se numească Universitatea Sud-Vest Oltenia, universitate regională care să fie o reţea de centre universitare în interiorul căreia studenţii să aibă mobilităţi între centrele universitare şi să aibă posibilitatea de a-şi reduce costurile cât mai mult, să intre într-un sistem performant în interiorul regiunii Oltenia, dar în acelaşi timp să poată să efectueze studiile în apropiere de casă”, a declarat Liviu Neamţu, prorector în cadrul UCB.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: