Subprefectul Romanescu a primit ieri pașaport aniversar

Serviciul de Pașapoarte Gorj a sărbătorit ieri 100 de ani de la prima reglementare în acest domeniu. Cu această ocazie, comisarul șef Marcel Lungu a comandat 50 de pașapoarte aniversare pe care le-a dăruit persoanelor din mai multe instituții publice. Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj, a primit și el unul din aceste pașapoarte și a declarat faptul că este foarte mulțumit de activitatea acestui serviciu menționând că în trei ani de subprefect nu a primit nicio sesizare referitoare la acest serviciu. În plus, un punct de pașapoarte va fi înființat anul acesta la Motru.

”Apreciez activitatea celor 13 angajați ai serviciului de pașapoarte de la Gorj, nu am avut în trei ani nicio sesizare referitoare la acest serviciu”, a spus Marcel Romanescu. Acesta s-a arătat încântat de faptul că a primit un pașaport aniversar. ”Am primit un pașaport aniversar doar pentru ziua de ieri, ca să pot intra în instituție. E un pașaport reușit doar pentru a marca acest eveniment, nu are nicio altă conotație”, a adăugat Marcel Romanescu.

Marcel Lungu, comisar șef al Serviciului de Pașapoarte Gorj, a menționat că în 2011 au fost solicitate un număr de 7.838 de pașapoarte dar au fost emise și 150 de restricții pe pașapoarte. În acest moment, în Gorj, sunt două tipuri de pașapoarte, pașaportul temporar și cel electronic. ”Pașaportul temporar se eliberează în două ore, costă 216 lei, are 35 de elemente de siguranță și este valabil doar un an. Pașaportul electronic se confecționează la un centru de producție din București, se eliberează în două săptămâni, costă 277 lei și are 50 de elemente de siguranță. Este practic imposibil de falsificat”, a declarat Marcel Lungu, comisar șef.

FALS

Marcel Lungu a menționat faptul că de când conduce acest serviciu au fost depistate doar două falsuri, în urmă cu doi ani. Pașapoartele respective erau din Republica Moldova fiind realizate în 2002. În prezent, copiii, indiferent de vârstă, nu mai pot fi trecuți pe pașaportul părinților ci au pașaport individual.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: