Subvenţii în avans pentru agricultori

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va putea acorda începând cu 16 octombrie plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal şi zootehnic. Guvernul a stabilit joi cuantumul per hectar al plăţii unice pe suprafaţă şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine. În sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafaţă va fi de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha şi 5 ha, inclusiv, va fi de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv, va fi de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire  va fi de 58,2 euro/h, iar plata pentru tinerii fermieri  va fi de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora sau diminua pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, pe baza suprafeţelor determinate.

Pentru speciile ovine/caprine, plăţile directe pentru schema de sprijin cuplat au un plafon alocat de 56,1 milioane euro. Cuantumurile pentru plăţile directe se calculează de către APIA prin raportarea plafoanelor la suprafeţele determinate şi la efectivul de animale eligibile.

Începând cu data de 1 decembrie 2018, APIA va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul financiar al fiecărei scheme prevăzute în prezentul act normativ şi cuantumul calculat şi acordat în avans în condiţiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate. (A.A.)

Vizualizări: 4,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: