Subvenţii în euro pentru apicultori

Aproximativ 30 de  apicultori gorjeni, cu vârste sub 62 de ani,  vor beneficia, în prima fază, de fonduri nerambursabile de câte 1.500 euro pe o perioadă de cinci ani. „Banii sunt acordaţi pentru  sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă, după aşa-zisa măsură 141”, a spus Virgil Drăguşin, directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj. Deşi termenul de depunerea a documentaţiei a expirat pe 28 februarie, Drăguşin a precizat că va mai fi stabilită o altă perioadă interimară pentru înregistrarea dosarelor, în luna mai. De asemenea, apicultorii primesc subvenţii de 20 lei pentru fiecare familie de albine cu condiţia să predea cel puţin 10 kilograme de miere pentru fiecare familie de albine la un procesor autorizat.

Ca o măsură anticriză şi ca un imbold pentru stimularea agriculturii, au apărut „primele pentru instalarea tinerilor fermieri”. Astfel, apicultorii gorjeni sub 40 de ani pot să-şi depună documentaţia pentru a beneficia de acest proiect foarte tentant până la data de 20 martie. Este vorba de sume nerambursabile cuprinse între 10.000-25.000 de euro, care vor fi acordate după măsura 112.

Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile, apicultorii trebuie să facă parte din asociaţii recunoscute de stat. În prezent, Asociaţia Apicultorilor Ecologici Gorj are peste 100 de membri, o mare parte dintre ei având vârste cuprinse între 25- 40 de ani.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: